Actueel

VS-olieplatforms minder veilig

Het beleid van president Trump om de Amerikaanse olie-industrie ruim baan te geven krijgt nu vorm in de veiligheidsvoorschriften voor de offshore-industrie. Een groot aantal veiligheidsmaatregelen worden afgeschaft.

Het terugdraaien van de maatregelen door de BSEE, Bureau of Safety and Environmental Enforcement, een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, zou de olie-industrie 13 miljoen dollar op jaarbasis besparen, naast veel papierwerk, meldt de New York Times.

De publicatie van de BSEE beslaat 176 pagina’s en schaft tenminste 84 regels af van de 484 regels die in 2016 zijn ingevoerd als reactie op de aanbevelingen na de ramp met de Deepwater Horizon, een boortoren in de Golf van Mexico waar een ongeluk plaatsvond waarbij 10 mensen omkwamen, gevolgd door een van de grootste milieurampen ooit door een zeer moeilijk te stoppen olielek.

Tot de afgeschafte regels behoort het voorschrift dat een onafhankelijke partij zijn akkoord dient te geven op de door de boormaatschappij gehanteerde veiligheidsprocedures en ter beschikking staande veiligheidsmiddelen, weet PaintSquareNews. Ook hoeven de maatregelen niet meer gebaseerd zijn om de ‘meest extreme’ omstandigheden, zoals extreem slecht weer, zware aardschokken of onverwacht sterke druk vanuit de oliebron, de hoofdoorzaak van de ramp met de Deepwater Horizon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.