Actueel

Vree van Arcadis naar AkzoNobel

AkzoNobel heeft in de persoon van Renier Vree een nieuwe financieel directeur gevonden voor zijn divisie Specialty Chemicals. Hij komt over van ingenieursbureau Arcadis waar hij acht jaar lang dezelfde functie bekleedde.

Ook was Vree een tijdje (zes maanden lang) interim algemeen directeur van Arcadis. Vree werkte voor zijn Arcadis-periode ruim 20 jaar bij Philips, waarvan de laatste jaren als CFO van de verlichtingsdivisie Lighting.

De overstap van Vree naar AkZoNobel vindt per 1 maart a.s. plaats. “Renier is een uitstekende aanvulling op ons senior management team”, zegt Werner Fuhrmann, CEO van AkzoNobel Specialty Chemicals.  “Hij brengt een indrukwekkende ervaring met een sterke track record van het leveren van operationele prestaties met zich mee en zal een grote rol gaan spelen in onze ambitieuze groeiplannen.”

De divisie Specialty Chemicals levert onder andere grondstoffen voor de verfproductie. Akzo maakte eerder al bekend dat het deze tak wil afsplitsen. Nog niet is bekend of de divisie wordt verkocht, of zelfstandig verder gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.