Actueel

Voortijdig einde ‘Schilderen is een Vak’

9

De televisieserie ‘Schilderen is een Vak’ is onverwacht afgebroken. Het einde volgt al na drie afleveringen over de belevenissen van een student van OnderhoudNL SchildersVakopleiding, uitgezonden op RTL4.

De bedoeling was dat de kijkers in acht afleveringen de student tot een volwaardig vakkracht zouden zien uitgroeien en ondertussen een oud pand in Den Haag zien opknappen. De productiemaatschappij die de serie realiseerde, Stims Media, is echter plotseling failliet gegaan.

Sponsors

Het einde van de serie, die gesponsord werd door OnderhoudNL Opleidingen, Van Dam’s kwastenfabriek, Repair Care, Sikkens, Graco en Van Lochem Nederland, is vooral een teleurstelling voor de bedenker, meesterschilder Eric Grim: ‘We hebben natuurlijk maar wel mooi bereikt dat het schildersvak op nationale tv onder de aandacht is gebracht. Maar dit is wel een heel triest einde. Ik beschouw het maar als weer een nieuwe ervaring en je weet niet wat er ooit nog van komt.’ Grim is en blijft eigenaar van het oorspronkelijke idee.

Geen contact

Volgens Grim, zzp’er met een prima draaiend schildersbedrijf in Geleen, ligt het materiaal voor een complete vierde aflevering in principe klaar, maar zal die nooit meer gemonteerd worden. ‘Ik kreeg al dagen geen contact meer met Stims Media, afspraken werden afgezegd. Dan komt de mededeling van het faillissement ook niet echt meer als een verrassing.’

9 reacties op “Voortijdig einde ‘Schilderen is een Vak’

 1. Paul Curfs schreef:

  Jammer dat het tot een plotseling einde is gekomen.
  Ik keek er met plezier na en ik vond het een toegevoegde waarde om het schildersvak te promoten en voor aanwas te zorgen voor ons mooie vak.
  P. Curfs
  Docent Schilderen Techniekcollege Zuid Limburg

 2. Ruud Snakenborg schreef:

  Dit erg jammer misschien wat extra inspanning van de sponsoren??

 3. José Kalsbeek schreef:

  Meneer Grim, als de rechten nog bij u liggen, kijk wat u er nog mee kunt doen… Mijn man werkt bij een verfgroothandel, (ProCoatings) en er werd met regelmaat over Schilderen is een Vak gesproken aan de koffietafel, en altijd positief. Jantine en de hele club eigenlijk, deden het hartstikke leuk. Zelf heb ik niks met verf, maar ik keek er ook met plezier naar! (Oude huizen vind ik dan wel weer héél leuk, dus dat was dan mijn dingetje). Misschien een stream middels Schildersvak/Youtube, daar een samenwerking mee? Want om er niks meer mee te doen zou echt zó zonde zijn. Het werd over de hele linie echt op prijs gesteld, door schilders, verkopers, leveranciers, aankomend schilders… Het stelde het vak in een uitstekend, sympathiek daglicht. In ieder geval sterkte, want dit is voor niemand leuk.

 4. Kornelis Kalsbeek schreef:

  Erg jammer. Ik heb elke keer met plezier gekeken en het was op maandag het onderwerp aan de koffietafel bij de groothandel. Ik hoop dat de serie afgemaakt kan worden via een alternatieve manier.

 5. Gert-Jan Nijsse, Goes schreef:

  Erg sneu voor iedere betrokkene, maar vooral voor Eric Grim. De bedrijfstak heeft het juist nodig om zich op deze manier te presenteren. Jonge mensen zijn van de beelden en de filmpjes. Binnen het scholingsveld kan er nu eens een fris licht schijnen op ons mooie beroep, en kun je toekomstige leerlingen op de scholen eens een kijkje laten nemen in de praktijk (voorlichtingsaktiviteiten). Hopelijk wordt dit geweldige initiatief op een andere manier voltooid!!
  Knap werk, Eric & crew!!!

 6. Cees hijnen schreef:

  Heel jammer was goed voor aanwas schildersvak waarin toch al een groot tekort is

 7. ernst schreef:

  Wellicht een vervolg waar ook wat meer aandacht voor duurzaamheid is?
  Dat opent ook weer kansen voor andere sponsoren…

 8. Klaas de Wit schreef:

  Waarom neemt Eisma’s Bouwmedia de draad niet op. Zij maken bedrijfsfilm tegen redelijke prijs. In 2015 zijn zij begonnen met om schilders te helpen hun bedrijf beter te verkopen met geproduceerde bedrijfs-, project-, of productfilms, dit alles bereikbaar voor iedereen voor een verrassend lage prijs.
  Zou zeker in het licht van 120 jaar Schildersblad een aardige geste zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.