Actueel

Verhoef: ‘Geef zzp’ers meer rechten’

4

Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, springt in dagblad Trouw in de bres voor zzp’ers. Geef hen meer rechten, schrijft hij vandaag, en leg ze niet meer verplichtingen op.

Verhoef is van mening dat een verplichte verzekering voor zelfstandigen zonder personeel averechts werkt. ‘Als de linkse oppositie denkt de positie van de zwakkere zpp’ers te verbeteren met het opleggen van verplichtingen, slaat zij de plank volledig mis’, noteert de voorman van Zelfstandigen Bouw in Trouw. ‘Links moet niet roepen om meer verplichtingen, maar om meer rechten voor zzp’ers, zodat zij sterker staan tegenover verzekeraars en opdrachtgevers.’

Verhoef vindt de roep om meer verplichtingen voor zzp’ers te makkelijk. Opnieuw richt hij zicht tot politiek links, omdat het kabinet-Rutte de partijen op die flank nodig heeft voor een pensioenakkoord. ‘Als de linkse partijen willen bereiken dat zzp’ers zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, dan wordt het tijd dat ze opdrachtgevers verplichten om mee te betalen. Dan wordt het tijd dat ze zorgen voor toegankelijke en betaalbare arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen.’

Om tot slot te concluderen: ‘Als linkse partijen echt willen opkomen voor de positie van zzp’ers moeten ze stoppen met zzp-bashen. Dan moeten zij – samen met de zzp’ers – vechten voor meer zzp-rechten tegenover verzekeraars en opdrachtgevers.’

Meer bij Trouw.

4 reacties op “Verhoef: ‘Geef zzp’ers meer rechten’

 1. Kwadro schreef:

  Volgens mij willen de bonden niet anders meneer Verhoef, alsof ”links” een vies woord is…….. We zullen zien als de eerste zzp’ers met pensioen gaan, dan zal links ook wel weer voor ze opdraaien…….

 2. Ernst schreef:

  Links is zeker geen vues woord, net als zzp-er dat niet zou moeten zijn. wellicht dat de bonden (die overigens niet allemal links zijn ) hier wat genuanceerder in staan . Linkse partijern hebben zeker de neiging om zzpers te bashen.
  Ik pleit voor meer crowsurance, b.v sharepeople en niets verplicht!

 3. Ed schreef:

  Haha, hoe naief van dhr. Verhoef. Een zzp’er en andere ondernemer is ZELFSTANDIG. Hij kan dus geen beroep doen op volksverzekeringen en collectieve regelingen. Hij betaald er dus ook geen premies voor.
  Als een zelfstandige pensioen wil opbouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering wil afsluiten, moet hij het gewoon doorberekenen. Kan hij dat niet, dan moet hij een stapje harder lopen, het werk handiger aanpakken of op andere fronten zuiniger aandoen.
  Dit riekt naar wel de (collectief gedragen) lusten, maar niet de lasten.

 4. Loek schreef:

  wat een flauwekul opmerking dit. een ZELFSTANDIGE zou zelf moeten bepalen waar hij zich verzekerd, en daar zou de overheid zich niet mee moeten bemoeien.
  Je alternatieven voor als het niet uit de prijs kan (nog niet zo lang geleden was er een crisis) zijn een beetje naïef, laat me raden…je werkt op kantoor, loopt op bruine punt schoenen en was vroeger al het beste jongetje van de klas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.