Actueel

Voormalige Akzohal krijgt een ‘mural’

De voormalige productiehal van chemieconcern AkzoNobel in Deventer, die enkele jaren geleden uit de stad wegtrok, blijft in verfsferen. Eén van de buitenmuren krijgt een muurschildering.

De locatie aan de Zutphenseweg luistert inmiddels naar de naam S/park, dat een broedplaats moet zijn voor ‘open innovatie in chemie en technologie’. Eén van de muren, tot begin deze week nog kaal, gaat beschilderd worden door kunstenaar Johan Moorman uit Eindhoven. Aanleiding is het vijftigjarig bestaan van Stichting Wesselings-van Breemen, die culturele en maatschappelijke initiatieven in de gemeente Deventer ondersteunt.

Moorman krijgt, op initiatief van de projectgroep Street Art Streets, een muur van dertig bij zes meter tot zijn beschikking. S/park-directeur Marc Leeuw: ‘We zijn trots op ons verleden en onze chemische roots. Tegelijkertijd staan we niet stil: S/park is de broedplaats voor innovatie en technologie voor de chemtech-bedrijven van morgen. Deze muurschildering laat duidelijk zien dat er spannende zaken achter onze muren gebeuren.’

Moorman vindt inspiratie in retro-futuristische beelden, architectuur, muziek en technologische innovatie. Zijn creatie in Deventer wordt 8 april door wethouder Walder onthuld (18.00 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.