Ga naar hoofdinhoud

Vlakglaswerknemers plussen maandelijks 200 euro


‘Geen procenten, maar harde euro’s.’ Klinkende taal van vakbond CNV Vakmensen, naar aanleiding van een opvallend onderhandelingsresultaat. De circa 5.000 werknemers in het vlakglas krijgen in de nieuwe cao namelijk een loonsverhoging van 200 euro bruto: per maand, tot en met december 2023.

‘Iedereen krijgt dit keer hetzelfde bedrag erbij’, meldt onderhandelaar Hank Oomkes van CNV Vakmensen over de bereikte overeenkomst met brancheorganisatie Bouwend Nederland. ‘Als je dat omrekent naar procenten, gaat het om een forse verhoging. Iemand aan het eind van schaal 4 gaat er bijvoorbeeld zo’n negen procent op vooruit.’

De nieuwe, eenjarige cao gaat in op 1 januari. Naast de maandelijkse loonsverhoging van 200 euro krijgen de werknemers in januari ook een eenmalige uitkering van 200 euro. Althans: degenen die vóór 1 juli 2022 in dienst waren.

Verder is onder meer afgesproken dat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog gaat naar 21 cent per kilometer, in lijn met het kabinetsvoorstel. Een werkgroep gaat nog aan de slag met verschillende onderwerpen zoals alternatieve feestdagen, ploegentoeslag en de inzet van leerambassadeurs.

De vlakglas-cao is een landelijke collectieve arbeidsovereenkomst, waar bedrijven onder vallen die vlakglas produceren en leveren aan de bouw. Bekende spelers zijn bijvoorbeeld Scheuten, Vandaglas, Pilkington en AGC Glass.

CNV Vakmensen heeft het cao-resultaat voorgelegd aan de leden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Potkwast 6: ‘Het is in deze branche een war on talent’

Forse loongroei baart economen zorgen

Forse loonstijging heilig huisje voor vakbonden

‘Drogreden voor afwijzing opheffing UTA-premie’

Schilders kunnen eerder stoppen met werken


Naar archief >