Ga naar hoofdinhoud

Vijfde Kwastendag op 14 september


Voor het vijfde jaar wordt in de stad Utrecht op 14 september een Kwastendag georganiseerd. Dit is een doe-dag waarop werkzoekenden kunnen ontdekken of het schildersvak iets voor hen is. Instructeurs en leermeesters geven interactieve workshops over materiaal, technieken en producten.

Mochten deelnemers na de Kwastendag (waar ze de eerste beginselen van het vak leren) enthousiast zijn over het schildersvak én hiervoor ook aanleg hebben, dan volgt een opleidingstraject (‘Je Leven In De Verf’) van drie maanden met behoud van uitkering en uitzicht op een betaalde baan.

Dit waardevolle traject wordt georganiseerd door de zes vastgoedonderhoudsbedrijven: Wits, Rutges, Van Wijk, Talen, Hagemans en SW, die allen om personeel zitten te springen.

Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Nelis (helpt gemeenten, jongereninstanties en bedrijven als het gaat om de werving en selectie van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt), WIJ 3.0 (specialist in activering en re-integratie) en corporatie Woonin.

De deelnemers aan het opleidingstraject werken minimaal 24 uur per week mee met een werkploeg van een vastgoedonderhoudsbedrijf en krijgen één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken of in hoe je een steiger opbouwt.

Na drie maanden opleiding mogen de deelnemers zich basis-onderhoudsschilder noemen en krijgen ze een contract voor minstens een half jaar. Aanmelden voor de Kwastendag kan via kwastendag@wij30.nl.

Bekijk hier een aftermovie van een eerdere Kwastendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RVB wil voor onderhoud ook met mkb in zee

Kennisfestival Resultaatgericht Samenwerken

Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden

Partnerschap renovatie en verduurzaming woningen

Potkwast 5: De ‘kwasten’ van de toekomst


Naar archief >