Ga naar hoofdinhoud

Video | Verfijnd vakvrouwschap in hartje Middelburg


‘Dat is zeker weer dat vrouwtje van Verfijnd geweest.’ De opmerking werd gemaakt door een glazenwasser in Zeeland, maar staat niet op zichzelf. De man doelde op Verfijnd Schilderwerk van Shari Netteb. Een perfectionistische vakvrouw die een eigen stempel drukt op menig monument in Middelburg en Vlissingen.

Shari Netteb verguldde onder meer het kruis boven de voordeur

Pand Morenland aan de Spanjaardstraat in Middelburg is misschien wel het meest wonderlijke woonhuis dat Shari onder handen heeft gehad. De tweede naam van dit gebouw is niet voor niets “Alles is omgekeerd”.

Nieuwe jas

Shari restaureerde de volledige voorgevel door er een nieuw verfsysteem op aan te brengen, in een kleurencombinatie van ijswit en donkerblauw. ‘Ik had kunnen kiezen voor het meer klassieke gelig en groen. Maar ik vond het veel leuker dit pand in een nieuwe jas te steken.’

Ze plaatste ruiten van Goethe. ‘Monumentaal dubbel glas, HR++. Er zit een mooie wemeling in, je kunt het vergelijken met geblazen glas.’ Dit jaar gaat de vakvrouw uit Vlissingen aan de slag met de achtergevel. Alles weten over wat Shari al heeft uitgevoerd, hoe ze dat heeft gedaan en wat er nog komen gaat? SchildersVakkrant-verslaggever René Vorderman zocht haar op en schoot deze vlog voor SchildersVAKTV:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Militair vliegtuig bij Mentor in goede handen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist

Video | Winkler over vergulden achter glas (en meer)

SchildersVAK Challenge van start met oproep kandidaten

Video (deel 3): Schilder sneed gapers


Naar archief >