Ga naar hoofdinhoud

Video | Kris Warger rapt zich kleurrijk uit de verf


Schilders die inkopen doen bij ProCoatings kennen hem ongetwijfeld, al is het maar van gezicht. Want Kris Warger (38) werkte jarenlang in de groothandel die zijn vader Ed mede-oprichtte en grootmaakte. Hij was filiaalcoördinator en adjunct-directeur. Tot hij van het toneel verdween.

Kris Warger in de studio

Nu is Kris terug. Niet als ondernemer in de verf, maar als rapper Sirkris. Zijn debuutplaat Uit De Verf, die komend najaar verschijnt, is er eentje vol vingerwijzingen naar zijn oude werk. De jas van man van de groothandel – en ‘zoon van’ – paste hem niet meer. Al een tijdje niet. Dat leidde tot een burn-out en een leven van enkele jaren in de luwte.

In de tussentijd bekwaamde hij zich aan het prestigieuze Abbey Road Institute als muzikant en pakte hij zijn oude hobby rappen weer op. Niet in een flatje driehoog-achter, met pils en wat vrienden, maar serieus en poëtisch begaafd vanuit een studio met de allerbeste apparatuur.

Vol liefde rapt Kris over onder meer vakmanschap, verf en kleuren. Ook brengt hij een ode aan zijn vader en zijn moeder. In zowel de SchildersVakkrant als op SchildersVAKTV – zie onderstaande video – vertelt hij openhartig over een turbulente periode in zijn leven. ‘Een reis van zelfontplooiing waarbij ik hoop beter uit de verf te komen door mijn hart te volgen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel

Knalgeel huis in Hilversum verschiet noodgedwongen van kleur

‘Hoeveelheid afvalstromen van schildersbedrijven is beperkt’

Bijeenkomst over gevolgen EU-restricties voor verf

Verf moet ongedierte uit huizen weren


Naar archief >