Ga naar hoofdinhoud

Video | Burcht Wedde bij Jasper Fransen in goede handen


Vorig jaar zomer schilderde hij de buitenkant, deze winter de binnenkant. En niet van zomaar een pand: Burcht Wedde. Jasper Fransen (36) mag zich de huisschilder noemen van dit kasteel in Oost-Groningen.

Jasper Fransen voor de burcht

De burcht in Wedde heeft nogal een historie. Het was de plek waarvandaan Lodewijk en Adolf van Nassau optrokken tegen de Spaansgezinden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Maar het was ook de locatie waar ‘Bommen Berend’ zich verschanste om Groningen onder vuur te nemen in 1672.

De huidige bestemming is heel wat vredelievender: het slot doet dienst als kinderhotel, voor jeugd die “aan de andere kant van het geluk” geboren is. De eigenaar luistert naar de welluidende naam Frank Ferrari. Hij zat eens bij de kapper in Groningen en gaf aan dat hij een schilder zocht. Laat deze kapper nu een kennis zijn van de ouders van Fransen. De schilder uit Assen in de SchildersVakkrant die vrijdag verschijnt: ‘Met een paar leuke gasten op zo’n kasteel werken en ’s zomers een lekker bakje koffie in de zon; dat is top.’

Bij winterdag vormt hij een koppeltje met ex-ict’er en zij-instromer Gerrie Mulder (58). ‘Een serieuze vent naar wie ik geen omkijken heb. Bovendien hebben we elkaar genoeg te vertellen.’ De twee praten SchildersVAKTV bij over hun werkzaamheden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | In één take een balkon sauzen

Zoektocht naar duurzame verf met Arabische gom

Noordelijk collectief jaagt duurzaam onderhoud aan

Wits wacht grote verduurzamingsklus in Groningen

Videoserie: Erik Winkler legt uit dat schilder álles kon


Naar archief >