Actueel

Vernieuwde VeiligmetVerf.nl

Per 1 april is de vernieuwde VeiligmetVerf.nl een feit. Deze site biedt professionele gebruikers van verf-, lijm- en kitproducten de daarbij behorende veiligheidsinformatiebladen.

De VVVF en VVVH (verfgroothandel) sloegen hiervoor weer de handen ineen. Een frisse vormgeving en een heldere structuur zorgen voor een nog betere toegankelijkheid.

Jaitske Feenstra (directeur VVVF) is blij met de nieuwe online tool. “De site oogt aantrekkelijk en is gebouwd met eigentijdse, moderne software”, zegt ze. “Dat is zeker een pré. Doel is dat veilig met producten wordt gewerkt. Dat begint ook voor ónze afnemers met het inwinnen van goede informatie over gezondheidsrisico’s en de voorzorgsmaatregelen die ze moeten nemen. Dus moet dat alles gemakkelijk vindbaar zijn. Wij vinden het belangrijk daaraan een grote bijdrage te leveren.”

VeiligmetVerf.nl bevat een ruime database met veiligheidsinformatiebladen van zowel verfproducten, als van lijmen en kitten. Bij de eerste aankoop krijgen afnemers per e-mail een rechtstreekse link naar het bijbehorende veiligheidsinformatieblad; eventuele latere updates ontvangen ze automatisch.

De verplichting voor het verstrekken van veiligheidsinformatiebladen staat beschreven in de Europese Verordening REACH (EG/1907/2006, artikel 31). Verfleveranciers en ook leveranciers van lijmen en kitten gebruiken VeiligmetVerf.nl om veiligheidsinformatiebladen door de keten heen te verspreiden.

Professionele gebruikers van deze producten zijn daarnaast verplicht de veiligheidsinformatiebladen door te lezen en hun personeel te instrueren. De informatie moet ook aanwezig zijn op de projectlocatie. Inspectie SZW controleert hier nauwgezet op tijdens haar inspecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.