Verffabrikanten doneren virusdodende verf aan Chinese ziekenhuizen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Verffabrikanten doneren virusdodende verf aan Chinese ziekenhuizen


Twee verffabrikanten laten weten dat ze verf geleverd hebben aan ziekenhuizen in China. Zowel Nippon Paints als PPG hebben muurverven die claimen te helpen tegen de verspreiding van bacteriën en virussen.

Nippon Paints, een van de grootste verffabrikanten ter wereld, en eigenaar van het Amerikaanse Corning Incorporated, een fabrikant van gespecialiseerde coatings, onder andere voor defensie en de luchtvaart, laat weten aan meerdere ziekenhuizen in de provincie Hubei enige tonnen gratis verf geleverd te hebben van het niet publiekelijk verkrijgbare Nippon Antivirus Kids Paint. Dit om te helpen de ziekenhuizen zo besmettingvrij mogelijk te houden. Het gaat om donaties aan in totaal vier op corona ingerichte ziekenhuizen, samen 120.000 vierkante meters groot.

Van het Amerikaanse PPG komt het bericht dat het bedrijf 1100 liter latex heeft geschonken van het merk Master’s Mark, een anti-bacteriële coating aan het Tong Ren Ziekenhuis In Shanghai. Van deze verf is bekend dat het nare bacteriën als de E coli en de Staphlococcus kan doden en ook het H1N1-virus kan doden, veroorzaker van de Mexicaanse griep. Of de verf ook effectief is tegen het coronvirus is nog niet 100 procent zeker.

2 reacties

  • Vlgns klopt de kop niet.
    Virus dodende verf bestaat niet. Bacteriën werend wel.

  • Henri

    Dit soort berichten is niet goed voor het beeld dat mensen hebben over verf en vergroot alleen de angst die mensen hebben over micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Die gaan bijna altijd spontaan dood op een oppervlak, zeker bij gebrek aan water en voedsel. En die gevaarlijke bacteriën uit het artikel groeien eigenlijk alleen maar optimaal bij 37 graden, de lichaamstemperatuur van mensen in de juiste voedingsbodem (inderdaad in de mens).

    Verf die virussen dood maakt, is helemaal afschrikwekkend. Virussen zijn niet dood te maken, ze leven namelijk niet eens. Zonder een gastheer is een virus helemaal niets.

    Een doekje met wat alcohol is genoeg om het virus kapot te maken, vele malen effectiever dan welke verf ook kan bewerkstelligen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Grondstoffenschaarste bereikt nieuw dieptepunt

Lockdown gaat weer aan schildersbranche voorbij

Ondernemersorganisaties: ‘Help een tweede lockdown voorkomen’

Wits Noord ontwikkelt protocol voor binnenwerken

Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm


Naar archief >