Ga naar hoofdinhoud

Verf die met druk op de knop van kleur verandert


De nachtmerrie van iedere schilder, maar een droom van doe-het-zelvers. De verslaggever van het Algemeen Dagblad merkt het terecht op over een verf die met een druk op de knop van kleur verandert.

Koert van Mensvoort, directeur van het bedrijf Next Nature Network, vertelt in dezelfde krant dat zulke verf binnen tien jaar op de markt is. Nu was deze enkel nog te zien in een heuse nano-supermarkt – een fictieve winkel – op de Dutch Design Week, recent in Eindhoven.

Van Mensvoort: ‘In de verf zitten magnetische nanobots en op de muur zit een aparte coating. We kunnen nu al een kleine stip maken. Een groot oppervlak moet over een paar jaar ook mogelijk zijn. Voor de verf is voorlopig geen businesscase, want een blik gewone verf is goedkoper.’ En een troost voor de huisschilder: ‘Als het ooit toegepast gaat worden, is dat bij auto’s. Hoe mooi is het, als je de ene dag een blauwe auto hebt en de andere dag een rode?’

Next Nature Network ontwikkelt speculatieve toekomstscenario’s die het debat moeten stimuleren over de wereld van morgen en de rol van technologie daarin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Mooij Verf opent vestiging in Barendrecht

Muurschilderingen frissen Oosterparkwijk op

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel


Naar archief >