Veel extra's rond SGA Vakdagen in november • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Veel extra’s rond SGA Vakdagen in november


GORINCHEM – De SGA Vakdagen in Gorinchen (3,4,5 november) moeten als het aan organisator Easyfairs ligt heel bijzonder worden. Met een aantal leveranciers en organisaties wordt gewerkt aan een Week van de Schilder. Er komt een congres, een dag voor studenten, een schildersfeest, goed avondeten en er gaan bussen rijden voor bezoekers.

Het is op dit moment moeilijk voor te stellen, maar alle beurzen- en evenementenorganisatoren gaan er vanuit dat mensen dit najaar weer gewoon bij elkaar komen in grote groepen. Wat de SGA Vakdagen betreft wordt die groep groter dan ooit. De plannen voor de nieuwe ‘Week van de Schilder’ zijn er op gericht méér exposanten en méér bezoekers naar de beurs te krijgen. De exposanten lijken geïnteresseerd: Easyfairs telt al 60 aanmeldingen.

Bussen en betere maaltijd

Ten eerste wordt het beursconcept zelf opgefrist. Lambert van Gameren, namens Easyfairs verantwoordelijk voor de beurs. ‘We kregen terug van bezoekers dat ze minder tevreden waren over het gratis eten. Veel schilders komen na een lange werkdag rechtstreeks naar Gorinchem en willen dan iets stevigs eten, echt een maaltijd. Dat gaan we regelen. Verder gaan wij de demonstratiepleinen beter verzorgen, zodat er doorlopend interessante dingen te zien zullen zijn.’ Daarnaast gaat de organisatie, in samenwerking met exposanten, bussen laten rijden met geïnteresseerde schilders. Zo’n busreis omvat deelname aan het ochtendprogramma, een lunch, beursbezoek en uiteraard de reis terug.

Leren, feesten, congresseren en een wedstrijd

Want Van Gameren is met partners als Eisma, Faber, Nelf en De Betere Schilder bezig met veel grotere plannen: een Week van de Schilder. Van Gameren: ‘Veel is nog in voorbereiding. Zo willen we ook op de maandag en de vrijdag, als er geen beurs is, iets doen, maar dan digitaal.’
Van de eerste beursdag is al meer bekend. Dat moet een ‘Dag van de vaktechniek’ worden waar vooral leerlingen verwacht worden. Op de congresruimte boven de beursvloer, die wordt aangeduid met ‘Next Level’ worden dan in de ochtend leslokalen gerealiseerd waar bezoekers instructies en workshops kunnen volgen.
De tweede dag staat in het teken van een ‘Schildersfeest’ dat in de avond, na de beurs, moet losbarsten, met live-muziek en optredens. Ook zou dan de finale en de prijsuitreiking van een wedstrijd tussen schilders plaats moeten vinden waarover nu nog weinig verteld kan worden.
Op de derde en laatste beursdag komt er in de ochtend een congres. Diverse sprekers hebben al toegezegd te zullen komen. Van Gameren: ‘Door de coronacrisis worden veel beurzen momenteel verschoven naar het najaar. Het wordt dan heel druk en de kans bestaat dat mensen moeten kiezen. De SGA Vakdagen, de enige beurs die zich helemaal op de schilder richt, springt er op deze manier echt uit.’


Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Organisatie SGA-beurs denkt aan timeslots en verruimde opening

SGA trekt bijna 7.000 bezoekers

SGA Vakdagen Dag 1: René Vorderman op onderzoek


Naar archief >
.