Ex-universiteitsstudent is nu beste leermeester • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ex-universiteitsstudent is nu beste leermeester


Op een blauwe maandag ging hij naar de universiteit, maar een werkleven achter het beeldscherm zag Patrick Gontier niet zitten. Hij koos voor het schildersvak, werkt bij Heko in Den Haag en werd dinsdag verkozen tot Beste Leermeester. Van Kesteren Schilders uit Voorhout greep de titel Beste Leerbedrijf.

Patrick Gontier, eens universitair student, nu beste leermeester in de schildersbranche

OnderhoudNL, die de wedstrijd jaarlijks organiseert, maakte de winnaars bekend op haar eigen Ondernemersdag. Gontier is volgens de jury uitstekend in staat zowel technische competenties over te brengen als jongeren te begeleiden op sociaal-maatschappelijk vlak. ‘Bij deze leermeester krijgen leerlingen al snel meerdere verantwoordelijkheden en kansen.’

Honger naar kennis

Op zijn zestigste rondde Gontier nog een opleiding tot uitvoerder af. Volgens de jury een voorbeeldige houding. ‘Patrick raakt zijn honger naar kennis nooit kwijt.’ Meer dan genoeg om zijn concurrenten Eelco de Jong van Breed Onderhoud (Heerhugowaard) en Evert Schouten van Van Assema Schilders (Assendelft) af te troeven.

Van Kesteren Schilders won de strijd van Logchies Renovatie en Onderhoud uit Beverwijk en Schilderwerken De Boer uit Obdam. De jury noteerde onder meer: ‘Binnen Van Kesteren is een duidelijke opleidingsstructuur en -cultuur. Voor iedere werknemer zijn opleidingsplannen gemaakt en de directie is van individuele gesprekken overgestapt op uitdagende groepsgesprekken met leermeesters.’

Eigen academie

Van Kesteren beschikt zelfs over een Academy waarin medewerkers worden geschoold op het gebied van vitaliteit, veiligheid, klantbeleving en schuur- en schildertechnieken. Ook probeert Van Kesteren collega-bedrijven enthousiast te krijgen voor opleiden door gastlessen en excursies te geven. Momenteel leidt de Zuid-Hollandse onderneming een groep van dertien leerlingen en zij-instromers op.

Leerbedrijf van het jaar: Van Kesteren Schilders uit Voorhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Onwerkbaar weer? Vraag WW aan

OnderhoudNL biedt minister Koolmees ‘Banenplan’ aan

Campagne ‘Jaarrond onderhoud’ richt zich op corporaties

Banenplan moet duizenden schilders opleveren


Naar archief >