Ga naar hoofdinhoud

Van Doorn voorzitter van VSB-sectie Steigerbedrijven


Ruud van Doorn is de nieuwe voorzitter van de sectie Steigerbedrijven van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB). Hij volgt Arjan de Velde op.

Van Doorn (foto) treedt daarmee tevens toe tot het Algemeen Bestuur van de VSB, dat verder bestaat uit Frank Klessens (voorzitter, Sectie Hoogwerkbedrijven) en Jan Remmits (penningmeester, Sectie Betonbekistingbedrijven).

De nieuwe voorzitter heeft een rijke carrière in de wereld van steigerbouw. Hij was achtereenvolgens COO en CEO bij Bilfinger Industrial Services (onderneming gespecialiseerd in civiele en industriële bouw, engineering en dienstverlening), voorzitter van VOMI (brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie) en directeur en adviseur bij Scaffolding Training Europe (biedt verschillende soorten steigerbouw cursussen aan).

Momenteel treedt hij op als trainer voor de VOMI Academie en is hij Externe Deskundige Topkring bij Endenburg Elektrotechniek.

Het bestuur van de sectie steigerbedrijven bestaat verder uit  Rob Engelaar (Bilfinger Industrial Services) en Chris Hunter (Kaefer) tijdelijk aangevuld met Fred Schuijt (Altrad) en Remco Kruit (Brand Energy & Infrastructure Services).

Dit jaar verwacht de sectie Steigerbedrijven een belangrijke update van de Richtlijn Steigers af te ronden. Er wordt daarnaast ingezet op verdere groei van het aantal leden alsook op nieuwe initiatieven zoals kennisoverdracht, e-learning en product- en procesinnovaties.

De VSB telt met leden en donateurs inmiddels circa 65 bedrijven. De leden alleen al vertegenwoordigen een geschatte jaaromzet van 800 miljoen euro. Verdeeld in drie secties van montagebedrijven, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven, wordt het complete scala van arbeidsmiddelen en producten vertegenwoordigd. Van stalen steigers, rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers en hangbruginstallaties tot betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en gevelonderhoudsinstallaties.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen

Maasmond opent vestiging in Eindhoven

Arbeidsinspectie ziet veel valgevaar op 200 bouwplaatsen

Webinar over meerwaarde van RGS

Aantal schone bedrijfswagens op de weg neemt toe


Naar archief >