Ga naar hoofdinhoud

Van der Kruis jurylid SP&M-challenge


De Brabantse schilder Ruben van der Kruis zal gaan toezien op een correct verloop van de competitie tijdens de Spray, Paint and Masking Challenge. Hij is toegetreden tot de jury van die nieuwe wedstrijd. Inschrijven kan tot 18 september.

Van der Kruis was vanaf het begin enthousiast over het initiatief en heeft ook meegedacht over enkele van de wedstrijdonderdelen. De zelfstandig ondernemer, directeur-eigenaar van Van der Kruis Vakschilders in Maarheeze, is zelf een groot voorstander van de inzet van verfspuitmachines in het schildersvak. Daar publiceert hij vaak filmpjes over op verschillende social media. Van der Kruis staat bekend om zijn strakke schilderwerk met bolle glans. In 2018 won hij zelf de Nationale SchildersVakprijs in de categorie onderhoudsschilderwerk.

De Spray, Paint and Masking Challenge wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is een wedstrijd tussen teams van steeds twee schilders waarbij grappige en uitdagende opdrachten moeten worden volbracht. Voorrondes zijn op 6 oktober, de finale vind plaats op 4 november tijdens de SGA Vakdagen in Gorinchem. De wedstrijden worden gefilmd en uitgezonden via het YouTube-kanaal SchildersVAKTV. Het winnende team ontvangt 1000 euro. Inschrijven voor teams is mogelijk tot 18 september via deze webpagina.

Om een kleine indruk te kunnen geven van hoe de Challenge er ongeveer uit komt te zien deed SchildersVAKTV alvast ervaring op samen met eerstejaars schilderleerlingen van de SchildersVakopleiding Hengelo:

Ruben van der Kruis won in 2018 de categorieprijs van de Nationale SchildersVakprijs met een project waar geen spuitapparaat aan te pas kwam: Wijnboerderij Beaugrim in Maarheze:

Over passie van Ruben van der Kruis voor verfspuiten en waarom hij het verstandig vind, juist als zzp’er, om de verfspuit te gebruiken waar dat kan maakte SchildersVAKTV deze reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Potkwast 3: Donald Duck versus Guus Geluk

Verkerke en Van der Kruis grote winnaars SchildersVakprijs

Finalisten SP&M Challenge bekend

SP&M Challenge 2: ‘Afplakken is niet voor de poes’

Vrijdag aflevering 1 van de Spray- Paint & Masking Challenge


Naar archief >