Ga naar hoofdinhoud

Van Apeldoorn begroet vierde generatie


Als tiener ging hij al met zijn schilderende opa op pad. Tijdens vakanties bleef hij de kwast hanteren en nu wordt Wouter van Apeldoorn mede-eigenaar van het gelijknamige familiebedrijf uit, jawel, Apeldoorn. Hij neemt de helft van de aandelen over van zijn vader John.

Wouter en John van Apeldoorn

Daarmee is het bedrijf toe aan de vierde generatie. Van Apeldoorn bestaat sinds 1935 en John werkt ruim veertig jaar in het schildersbedrijf.

Nadat Wouter als tiener meeging op klussen, koos hij voor de studies middle management vastgoedonderhoud en bouwtechnische bedrijfskunde. Om – heel bewust – eerst bij een ander bedrijf ervaring op te doen: als werkvoorbereider en de laatste vijf jaar als uitvoerder. ‘Leren omgaan met mensen, zaken kunnen regelen en openstaan voor andere perspectieven’, motiveert hij op de bedrijfswebsite zijn toenmalige beweegredenen. ‘Nu is het tijd voor de volgende stap: het familiebedrijf in.’

Die stap had zijn pa niet meteen verwacht. ‘De bal lag bij Wouter; hij moest het aangeven. Ik vind het vanzelfsprekend dat je iets doet wat je leuk vindt, niet omdat je vader toevallig een bedrijf heeft. En hij had het erg naar zijn zin bij het bouwbedrijf. Dat Wouter nu het familiebedrijf in wil, is het mooiste wat je kunt horen. Ik weet bovendien dat hij het kan, ook heel belangrijk.’ Volgens Wouter is dit het uitgelezen moment om in te stappen. ‘Mijn vader werkt hier waarschijnlijk nog een jaar of tien, dan kunnen we alles nu samen verder ontwikkelen.’

De twee nemen de bedrijfsvoering vooralsnog met zijn tweeën op zich. Uitbreiding ligt in het verschiet. ‘Over een jaar of vijf werken we nog steeds voor dezelfde opdrachtgevers, maar willen we ook een beetje gegroeid zijn’, spreekt Wouter zijn ambitie uit. ‘En nieuwe schilders het vak laten leren.’ Het erkende leerbedrijf werkt daartoe samen met onder meer de Schildersvakopleiding in Zutphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schildersbedrijf scoort met vierdaagse werkweek

Video | In je eentje een enorme villa schilderen

Claasen Coatings van ouders op zoon

Broers vormen directie Pol Coatings

Ter Hoeven moet mogelijk wijken voor brandweer


Naar archief >