Ga naar hoofdinhoud

Vakgroep GLAS en Kenniscentrum Glas continueren samenwerking


Vakgroep GLAS en Kenniscentrum Glas continueren de samenwerking op het gebied van technische ondersteuning. Werkzaamheden zijn onder meer deelname in NEN-(EN) commissies en de Technische Commissie Vakgroep GLAS, en het beantwoorden van technische vragen van leden van Vakgroep GLAS.

Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij de uitvoering van het Keurmerk Glas en het uitvoeren van specifieke projecten, bijvoorbeeld op het gebied van voorlichting.

Cor Wittekoek, secretaris van Vakgroep GLAS (Bouwend Nederland) zegt: “Onze leden maken het verschil met het leveren van kwaliteit en de kennis van hun medewerkers. We doen er alles aan goed geschoold personeel te laten instromen en hen vast te houden voor het mooie glasvak.”

“Met het Kenniscentrum Glas beschikken we over een “bevriende” organisatie waar onze leden zowel voor het opleiden als technische vraagstukken op terug kunnen vallen. Ook mee kunnen denken over en het invloed kunnen uitoefenen op normen is cruciaal. Kenniscentrum Glas beschikt over ervaren adviseurs die zich op deze wijze in opdracht van de vakgroep hard maken voor de vlakglassector.”

Directeur Roy van Leeuwen van het onlangs naar IJsselstein verhuisde Kenniscentrum Glas is ook positief. “We zijn blij met het voortzetten van de werkzaamheden voor de vakgroep. Het kenniscentrum is voorgekomen uit GBO en richtte zich hoofdzakelijk op het opleiden van leden.”

“Zowel onze klantenkring, binnen en buiten de glassector, als onze werkzaamheden zijn enorm verbreed. Naast de scholingsactiviteiten bieden wij op het gebied van vlakglas technisch advies aan. Dit in de vorm van onder andere (schade)inspecties, glasdikteberekeningen en het uitvoeren van de glasparelzakslingerproef. Ook onze onafhankelijkheid is gegroeid. Toch is het fijn onze skills nog steeds voor GBO, inmiddels Vakgroep GLAS, te kunnen blijven inzetten.”

Bouwend Nederland vakgroep GLAS is de werkgeversvereniging voor werkgevers die actief zijn in de vlakglasbranche. De vakgroep is de belangenbehartiger voor bedrijven die zich bezighouden met het produceren, verhandelen, bewerken en plaatsen van vlakglas.

Bij de Vakgroep GLAS zijn ongeveer 170 bedrijven aangesloten, van verschillende grootte en met uiteenlopende activiteiten. Het ledenbestand bestaat uit relatief kleine bedrijven die zich bijvoorbeeld in één activiteit gespecialiseerd hebben tot grote multinationals met alle disciplines in huis.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen

Maasmond opent vestiging in Eindhoven

Arbeidsinspectie ziet veel valgevaar op 200 bouwplaatsen

Webinar over meerwaarde van RGS

Aantal schone bedrijfswagens op de weg neemt toe


Naar archief >