Actueel

Vakgroep GBO van naam veranderd

De organisatie van glasbedrijven Vakgroep GBO is per 1 januari van naam veranderd. De organisatie, onderdeel van Bouwend Nederland, heet nu Vakgroep Glas.

De oude naam herinnerde aan de tijd dat er nog een eigen secretariaat gevoerd werd. Toen heette de organisatie Glas Branche Organisatie (GBO). Deze naam stamt uit het jaar 2000, toen Nederlandse Glasbond (opgericht in 1941, toen onder de naam Nederlandse Bond van Groothandelaren) samenging met de Fabrikanten van Isolatieglas. Daar kwam later, in 2005, de Nederlandse Glasfederatie (NGF) nog bij.

In 2015 fuseerde de GBO met Bouwend Nederland en vormde het er één van de ‘vakgroepen’. De nieuwe naam moet in één keer transparant maken waar de vakgroep zich mee bezighoudt: glas.

De Vakgroep Glas heeft 170 leden. Daaronder zijn kleine, gespecialiseerde bedrijven en ook in Nederland gevestigde multinationals. Vakgroep Glas is de werkgeversvereniging voor werkgevers die actief zijn in de vlakglasbranche. De organisatie behartigt de collectieve belangen van bedrijven die zich bezighouden met het produceren, verhandelen, bewerken en plaatsen van vlakglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.