Actueel

Vakboek Schildertechnieken vernieuwd

7

Het vakboek Schildertechnieken, hét basisboek waarin alle voorkomende werkzaamheden van schilders beschreven worden, is vernieuwd. Afgelopen dinsdag werd het ten doop gehouden tijdens een docentendag van Savantis, die dit keer bij PPG plaatsvond.

Het vorige vakboek was dertien jaar oud en op onderdelen aan verandering en actualisering toe. Er is nu meer aandacht voor het plaatsen van glas en voor spuittechnieken, lijnolieverven staan er in een ander perspectief in en er is meer aandacht voor pbm’s en veiligheid.

Opvallend is ook het grotere formaat en de verbeterde opmaak, waardoor het boek makkelijker leesbaar is en er eenvoudiger gezocht kan worden op onderwerpen.

Het vakboek behoort tot het lespakket van de leerlingen in het schilderonderwijs (die daarnaast nog toegang krijgen tot extra informatie in een digitale leeromgeving), maar wordt daarnaast ook veel door schildersbedrijven als naslagwerk gebruikt.

Het boek, dat wordt uitgegeven door de Stichting Vakcentrum Savantis, wordt zonder winstoogmerk verkocht. Tot september geldt een introductieprijs van 37,20 euro, daarna kost het boek 46,50 euro (te bestellen in de webshop van Savantis).

In zowel Eisma Schildersblad als in SchildersVakkrant wordt binnenkort ingegaan op dit vernieuwde basisboek voor de schildersbranche. Op de foto staan leden van de redactie van het handboek, die is samengesteld uit schilders, mensen uit het onderwijs en mensen uit de toelverende industrie.

7 reacties op “Vakboek Schildertechnieken vernieuwd

 1. Anne schreef:

  Hoé kom ik aan een exemplaar?

 2. Jan Maurits Schouten schreef:

  Staat, met link, in het artikel. De link leidt naar http://www.savantiswebshop.nl. Succes

 3. Rene van Elk schreef:

  Goed om te zien dat er vernieuwd is. En mooi dat Gerard Scholten zich wederom daarvoor heeft ingezet. Snel bestellen om mijn nieuwsgierige karakter tevreden te stellen

 4. Klaas de Wit schreef:

  Op zich een heel goed vakboek, duidelijk en overzichtelijk. De Zeeuwse bibliotheek/ZB te Middelburg heeft bijna de gehele serie van de door Savantis uitgegeven handboeken.
  Een kritisch puntje, in het handboek nr. 3 Metaal en metaalbescherming uitgave nov. 2013
  staan een aantal storende onjuist- dan wel onvolkomenheden.
  Heb dit destijds aan Savantis gemeld, mocht hierop geen reactie ontvangen.
  Hopelijk zijn deze in het hoofdstuk ‘Metaal’ verbeterd.

 5. Milou schreef:

  Beste Klaas,

  Wat vervelend dat je destijds geen reactie hebt ontvangen op de door jou aangegeven opmerkingen. We hebben voor deze herziene versie opnieuw inhoudsdeskundigen ingeschakeld en alle teksten grondig nagelopen en herzien. Ik ga er daarmee van uit dat de onvolkomenheden die je hebt gemeld daarmee in ieder geval in de herziene versie van dit boek niet meer voorkomen!

  Groeten,
  Milou (Savantis)

 6. Klaas de Wit schreef:

  Beste Milou,

  Zeer attent dat u op mijn reactie reageert. Vermoedelijk heeft de Eisma-redactie u hiervan op de hoogte gesteld. Doen zij nl. wel meer en terecht voor een wederwoord.
  Heb inmiddels bij de ZB een verzoek tot aanschaf gedaan voor het herziene vakboek
  ‘Schildertechnieken’ om in hun collectie op te nemen.
  Er schijnen bij hen regelmatig aanvragen binnen te komen via het IBL voor de
  handboeken van Savantis.
  Kunt u opgeven hoe men aan de kortingscode kan komen om gebruik te maken van de introductieprijs? Deze wordt gevraagd op uw website bij aankoop.
  Ik zie het vak(hand)boek met vertrouwen tegemoet, mocht zich toch nog wat voordoen
  wat niet correct is dan laat ik dat u mettertijd weten.

  Met vr.gr.
  Klaas de Wit

 7. Milou schreef:

  Dag Klaas,

  Dank voor je reactie. Eventuele opmerkingen horen we natuurlijk graag.
  De kortingscode die gebruikt kan worden bij het bestellen is SCHILDERTECHNIEKEN.

  Veel plezier met het boek!
  Groeten,
  Milou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.