Actueel

Vakmanschap anno nu, het Neerlandsch Stucgilde in de 21ste eeuw en de opmars van lijnolieverf als bewezen conservator van hout. Het is een greep uit het programma van vakbeurs MONUMENT, over beheer en behoud van erfgoed. Plaats van handeling zijn de Brabanthallen in Den Bosch, van 14 tot en met 16 mei.

Met name duurzaamheid is een hot item op deze beurs. Verder tonen exposanten hun expertise, ontmoeten zij nieuwe en bestaande relaties en delen ze waardevolle kennis. Een breed scala aan erfgoedspecialisten wordt van A tot Z geïnformeerd over ontwikkelingen in de sector, schrijft OnderhoudNL op zijn website.

Ook voor schilders is MONUMENT het bezoeken waard, al is het alleen maar vanwege de programmaonderdelen ‘Boost your craft: vakmanschap in de 12ste eeuw’ op 15 mei en ‘Het Neerlandsch Stucgilde in de 12ste eeuw, noodzaak of ideologie?’ en ‘De opmars van Lijnolie Standverf’ op 16 mei.

Boost your craft is een speciaal programma om vaklieden in de dop kennis te laten maken met de mogelijkheden van een loopbaan in het restauratievak en de restauratie-opleidingen van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen en zijn partnerscholen.

Het Neerlandsch Stucgilde, dat professionele stukadoors bijeen brengt en talenten een driejarige opleiding tot meester aanbiedt, staat stil bij onder meer de noodzaak van dit gilde en de doelstellingen voor de toekomst.

Toon van Westerhoven, directeur van RIGO Verffabriek, vertelt op zijn beurt over de onlosmakelijke relatie tussen monumenten en lijnolieverf, die eeuwenlang intact blijft. Lijnolie Standverf is bezig aan een opmars dankzij milieutechnische en duurzaam-ecologische eigenschappen.

Wie zich verder wil verdiepen in het inhoudelijke programma, de dagplanningen en/of gratis toegangskaarten wil aanvragen (mogelijk tot en met 13 mei), doet er goed aan dit bericht op de website van OnderhoudNL te raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.