Ga naar hoofdinhoud

Utrecht krijgt langste regenboogpad ter wereld


Ruim een halve kilometer schilderen. In zes verschillende kleuren. Dat project is vandaag begonnen in Utrecht, waar het langste regenboogfietspad ter wereld gaat verschijnen. Liefst 570 meter lang, ter ere van de Pride-maand.

Een regenboogpad in Roosendaal

De regenboog staat symbool voor de LHBTQI+-gemeenschap en is een mondiaal fenomeen. De kleurenpracht is te vinden op vlaggen en wegen, waarmee landen, steden en gemeenten willen aantonen dat iedereen welkom is. ‘Door het onbewust op veel plekken te zien, blijft het symbool hangen’, vertelt cultureel antropoloog en filosoof Rik Roelfzema tegenover EditieNL.

Het fietspad in Utrecht, bij het Science Park, is een initiatief van student Elias van Mourik (22). ‘Er wonen, werken en studeren veel mensen op het Utrecht Science Park. Het is daarom geweldig dat je op zo’n locatie een symbool krijgt waarmee je laat zien dat iedereen geaccepteerd wordt’, zegt hij tegen de Gaykrant.

Wie het regenboogpad gaat aanbrengen, is niet bekend.

Eén reactie op “Utrecht krijgt langste regenboogpad ter wereld

  • Het regenboogfietspad is gerealiseerd in het Utrecht Science Park door Van Rens (https://vanrensbv.nl/). Het kleurrijke fietspad krijgt acht verfkleuren; rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, bruin en zwart. In totaal ruim 2.000 liter verf voor 2600 m2 vierkante meter. “Voor zover wij weten is dit nog nooit eerder gebeurd, zeker niet op zo’n grote oppervlakte”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Utrecht en Amsterdam spannen samen voor duurzame woningbouw

Video | Kris Warger rapt zich kleurrijk uit de verf

Vink schildert pro deo regenboogpad in Schagen

Animo voor derde Kwastendag valt tegen


Naar archief >