Ga naar hoofdinhoud

Update van factsheet Lichamelijke Overbelasting


Schilders en andere bouwvaklieden hebben fysiek een zwaar beroep. TNO heeft op basis van de recente Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden nu een factsheet uitgebracht met de nieuwste cijfers.

Bijna vier op de tien werknemers in Nederland hebben te maken met een vorm van fysiek belastend werk, zoals tillen, duwen/trekken, lastige houdingen of repeterende bewegingen.

Op basis van de nieuwste cijfers heeft TNO de factsheet van de campagne ‘Hoe TOP werk jij?’ over lichamelijke overbelasting geüpdatet.

Werknemers kunnen door lichamelijke overbelasting gezondheidsklachten en zelfs een beroepsziekte ontwikkelen. Klachten aan spieren, pezen, banden of gewrichten komen veel voor. In 2020 had 42 procent van de werknemers met een nieuwe beroepsziekte hier last van.

Van alle werkgerelateerde verzuimdagen is 23% toe te schrijven aan fysiek belastend werk zoals tillen, duwen, lastige houdingen of repeterende bewegingen.

Loondoorbetaling bij verzuim met klachten aan het bewegingsapparaat kost jaarlijks 1,8 miljard. Bij de vorige meting was dit nog 1,5 miljard.

Bekijk hier de nieuwe factsheet Lichamelijke Overbelasting

illustratie van persoon met rugpijn en verhuisdozen

Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Online verfwinkel weer stukje minder online

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd

Open Dagen Cibap fysiek of online bij te wonen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Naar archief >