Uniek Cuypersplafond te zien voor publiek • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Uniek Cuypersplafond te zien voor publiek


Het monnikenwerk dat afgelopen winter in het Cuypershuis is geleverd, is binnenkort te zien voor publiek. Het museum in Roermond – gevestigd in het voormalige huis van architect Pierre Cuypers – opent een nieuwe expositie. Daarbij kunnen bezoekers ook het gerestaureerde en opnieuw gedecoreerd plafond zien.

Hanna van Nistelrooij werkt aan het plafond van het Cuypershuis

Dit schilderwerk, vol details en knappe technieken, is afgelopen winter uitgevoerd door de SintLucas-studenten Hanna van Nistelrooij en Oscar Groen. Zij werden begeleid door Claudia Junge van Stichting Restauratie Atelier Limburg. Zij onderzocht en reconstrueerde begin deze eeuw ook al de sierschilderingen van Cuypers in het Rijksmuseum. De architect ontwierp onder meer ook het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Het Cuypershuis laat bezoekers vanaf 10 oktober meekijken over de schouder van de beroemde ex-bewoner. Niet alleen zijn persoon en karakter komen naar voren, ook is er aandacht voor zijn inspiratiebronnen en de nadruk op het ambacht. Om dit te realiseren is gewerkt met historisch beeldmateriaal, brieven en quotes als sfeerbeleving, gecombineerd met de museale collectie. Opgeluisterd met audio, video en interactieve elementen.

Meer bij Het Cuypershuis. SchildersVAKTV maakte begin dit jaar een reportage over de werkzaamheden aan dit bijzondere plafond:


Impressie nieuwe vaste presentatie Cuypershuis door Bureau Caspar Conijn


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV bezorgd over klachten thuiswerkers

Campagne om beroepsziekten te voorkomen

167 objecten Zuiderzeeland zijn chroom-6-verdacht

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik


Naar archief >