Trump: grensmuur moet zwart • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Trump: grensmuur moet zwart


Op persoonlijk aandringen van president Donald Trump is de Amerikaanse overheid aan het uitzoeken hoe grote delen van de grensmuur tussen de VS en Mexico zwart kan worden geschilderd.

De zwarte verf zou de afschrikkende werking van de grensmuur moeten versterken, zowel optisch alsook omdat zwarte oppervlakken heter worden in de zon en dus pogingen om er overheen te klimmen zullen bemoeilijken.

De Amerikaanse site over schilderwerk Paint Square News bericht over de vorderingen met de muur tot zover. Daar is inmiddels een groot stuk van gerealiseerd. Een groot deel van de muur, die begroot is op 8 miljard dollar, is gemaakt van staal. Dat is uitgebreid beproefd door elitetroepen van het Amerikaanse leger op (on) mogelijkheid om hem te passeren. Het staal is licht geconserveerd en zal in de loop der tijd corroderen en roestbruin worden. Nu zou president Trump zelf hebben aangedrongen om tenminste 80 mijl (ruim 128 kilometer) van reeds gerealiseerde muur zwart te laten schilderen zodat het staal heet wordt en lastiger te beklimmen. Er wordt nu gezocht naar de goedkoopste en effectiefste manier om het re realiseren. Maar dat het sterk kostenverhogend zal werken is wel duidelijk.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Uitreiking SchildersVakprijs terugkijken

Winnaar SchildersVakprijs is bron van inspiratie

Dofine grijpt Nationale SchildersVakprijs 2020

Deadline aanmelding KOR nadert

Flex-organisaties pleiten voor regelingen werklozen


Naar archief >