Training 'saneren asbesthoudende beglazingskit' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Training ‘saneren asbesthoudende beglazingskit’


OnderhoudNL biedt op drie data verspreid over juni en juli, uiteraard rekening houdend met de maatregelen van het RIVM, de eendaagse training 'Saneren asbesthoudende beglazingskit' aan.

Met het behaalde persoonscertificaat van deze training kan de deelnemer deskundigheid aantonen en mag hij/zij asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel veilig onder risicoklasse 1 verwijderen, meldt OnderhoudNL.

Het protocol ‘Verwijderen van asbesthoudende beglazingskit onder Risicoklasse 1’ beschrijft stap voor stap de werkmethode die van toepassing is op bedrijven, die in opdracht van woningcorporaties renovatie of schadeherstel uitvoeren en daarbij asbesthoudende beglazingskit onder risicoklasse 1 moeten verwijderen.

De stappen lopen vanaf het opstellen van een Ri&E (Stap 1), tot het omgang met- en afvoeren van het asbesthoudende afval (Stap 8). Daarnaast is in het protocol een eindbeoordelingsformulier opgenomen voor visuele inspectie. Dit beoordelingsformulier moet na afloop van de werkzaamheden aan de opdrachtgever worden overhandigd.

Bij de totstandkoming van dit protocol zijn zowel OnderhoudNL als de Vakgroep Glas van Bouwend Nederland nauw betrokken geweest. Kenniscentrum Glas en OnderhoudNL hebben de training Saneren asbesthoudende beglazingskit ontwikkeld. D

De training stelt de lidbedrijven op de hoogte en geeft uitleg over het protocol en bezorgt de deelnemers een persoonscertificaat met een geldigheid van 3 jaar geldig. De kosten bedragen € 325,- per deelnemer, exclusief btw.


Deel via:

2 reacties

  • Mark vd Westelaken

    Sinds wanneer is het eerder zo objectieve Schildersvak.nl de trainingscatalogus voor OHNL?? Al veel vaker dit soort berichten gezien!

  • Jan Maurits Schouten

    Dag mijnheer vd Westerlaken, als een andere aanbieder met een interessante, specifiek op schilders gerichte, training komt dan zullen we dat al snel ook melden. We doen dat ook wel. We houden graag onze lezers op de hoogte van àlles wat georganiseerd wordt.
    vriendelijke groet
    Jan Maurits Schouten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Slot ‘De schilder kon alles’: het genie van Beekman

Maiskolf publiekslieveling jaarlijkse tankprijs

Van Wijhe Verf sluit partnerschap met Goodshipping

SchildersVakopleiding mag zelf instructeurs scholen

KOMO-certificaat voor circulair biocomposiet gevelbekleding


Naar archief >