Ga naar hoofdinhoud

Training ‘NEN 2767 in MJOP’s’


Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) organiseert op woensdag 15 februari in Delft de eendaagse training 'NEN 2767: Toepassing in meerjarenonderhoudsplanningen'. Deelnemers leren hoe je effectieve meerjarenonderhoudsplannen opstelt en de toekomstige onderhoudsbehoeften in kaart brengt.

Met een aantal voorbeeldrapportages oefenen ze het beoordelen van inspectieresultaten en de kwaliteit van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Trainer Johan Smit deelt zijn kennis en praktijkervaring, waardoor deelnemers, volgens de organisatie, na afloop van de training klaar bent om zelf MJOP’s op te stellen en gebouwen in optimale conditie te houden.

Aan de training, die van 09.30 tot 16.30 uur duurt, kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.  Volgens NEN sluit de leergang goed aan bij de training ‘NEN 2767: Conditiemeting van gebouwen, de methodiek’ (module 1).

NEN 2767 conditiemetingen gebouwen worden vaak uitgevoerd om MJOP’s te kunnen opstellen. Deze MJOP’s geven inzicht in de technische staat, de risico’s van gebreken en de te verwachten beheer- en onderhoudskosten op korte en lange termijn.

Wanneer de NEN 2767-methodiek hierbij niet goed wordt toegepast en er vooraf geen duidelijke eisen aan het MJOP worden gesteld, kan dit tot teleurstellingen leiden. Een goede beleidsafstemming is hierbij cruciaal, aldus NEN. Bijlage E van NEN 2767-1 geeft een overzicht van de stappen die moeten worden doorlopen om vanuit het onderhoudsbeleid te komen tot een MJOP.

Inschrijven voor de training kan hier. De leergang wordt in het najaar, op dinsdag 31 oktober, nogmaals gegeven en dan in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Heren’ van het schildersvak blazen 125 kaarsjes uit

Decoratieve technieken en kunst op event Boss Art Deco

Mbo-schildersopleidingen bieden Open Huisdagen

‘Ondernemingsklimaat in Nederland verder verslechterd’

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf


Naar archief >