Actueel

Top-25 verffabrikanten Europa

Het Nederlandse AkzoNobel is nog altijd verreweg de grootste verffabrikant in Europa. Dat blijkt uit de jaarlijkse top-25 van de website van European Coatings. Nummer 2 is de verfdivisie van BASF. Gevolgd door Jotun, Hempel en DAW (Caparol).

De verven van BASF zijn voornamelijk voor de automotive, en Jotun en Hempel verdienen het meeste geld met protective coatings. Dat maakt AkzoNobel, die dat allemáál doet, maar voor wie decorative coatings heel belangrijk zijn, met zijn 9,6 miljard euro jaarlijkse omzet heel bijzonder.

Jammer is dat European Coatings alleen de verffabrikanten telt wier hoofdkantoor in Europa staat. Daardoor blijft PPG (moederbedrijf van Sigma, Veveo, Boonstoppel) geheel buiten beeld. Ook de opmars van de Japanse Helios Group in het zuiden en oosten van Europa is zo niet goed te volgen.

European Coatings, die een leuk interactief kaartje meelevert, meldt verder dat de eerste vier van de top-25 een belangrijk deel van hun omzet buiten Europa boeken. De rest verdient het meeste binnen in deEuropese landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.