Actueel

De problemen met de opstart van de massaproductie van de Tesla 3, de betaalbare elektrische auto van het Amerikaanse merk, blijken mede door misstanden op de coatingafdeling. Daar zijn zelfs  meerdere branden geweest.

Een aantal werknemers van de coatingworkshop van Tesla in Freemont, Californië rapporteerde aan televisiezender CBNC dat er in de afgelopen vier jaar zeker vier branden geweest zijn. Eén brand veroorzaakte bijna een werkweek stilstand, een andere brand beschadigde kostbare verfspuitrobots.

De branden zouden veroorzaakt worden doordat er in de verfwerkplaats slecht werd schoongemaakt, luchtsystemen en sprinklerinstallaties zouden verstopt zitten met verf en de dampen die er hangen zeer ongezond ruiken.

Tesla ontkent dat er ernstige branden waren en stelt dat de veiligheid van de werknemers verder verbeterd is. Zaak is wel dat de productie van de Tesla 3 maar niet op gang komt, terwijl de financiële toekomst van het bedrijf, dat momenteel verlieslatend is, er wel van afhankelijk is.

De website PaintSquareNews citeert andere bronnen waaruit zou blijken dat de mensen op de werkvloer zeer onder druk worden gezet om productie te leveren, ongeacht veiligheidsrisico’s.

Dat de coating van de milieuvriendelijke auto een bottleneck zou kunnen zijn in de productie werd al eerder geopperd. Deskundigen stellen dat de coatingafdeling van Tesla sowieso een probleem heeft om de ambitie van 2500 Tesla 3-modellen per week realiseren. De Californische milieuwetten zouden maar ruimte bieden voor  219.000 auto’s per jaar. Ook dit wordt door Tesla tegengesproken.

2 reacties op “Tesla 3- problemen mede door de spuitafdeling

  1. henk schreef:

    kunnen jullie niet tellen of is dit een druk fout ( ambitie is 2500 pw. 2500*52 =130.000)

  2. jan maurits schreef:

    dag Henk. Bedankt voor je opmerking. De tekst is inderdaad niet erg helder, de bron ook niet. Maar in de autospuiterij worden ook de andere Tesla’s, gespoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.