Teknos sluit Drywood-productie, kantoor blijft • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Teknos sluit Drywood-productie, kantoor blijft


De Finse verffabrikant Teknos, die in september 2016 de Enschedese verffabrikant Drywood overnam staakt de verfproductie in Nederland. Voor de R&D activiteiten, de verkoop en andere kantoorfuncties wordt een nieuw bedrijfspand gezocht.

Teknos is op de Nederlandse markt vooral actief als leverancier van verfproducten aan de (timmer-, deuren, hout-) industrie, waarvan het overgrote deel watergedragen producten. Dat maakte destijds de overname van Drywood door de Finnen zo aantrekkelijk: het Enschedese bedrijf maakte als één van eersten in Nederland watergedragen (buiten) verf, ook voor schilders, en had een goede positie in de Nederlandse industrie.

Het huidige Teknos Nederland heeft een uitgebreide R&D afdeling die fabrikanten adviseert en zelfstandig onderzoek doet. Ook bij KOMO-certificeringen is de afdeling betrokken. In de oude Drywood-fabriek werden tot op heden nog producten gemaakt

Teknos laat nu weten de fabricage van verven in Nederland te staken en de productie over te hevelen naar haar veel modernere productielocaties in Denemarken en Finland. Ook gaat er verhuisd worden: voor Nederlandse verstiging, waaronder R&D en de verkoopafdeling, wordt een nieuwe bedrijfsruimte gezocht.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Mari de Meijer naar Anker Stuy


Naar archief >
.