Ga naar hoofdinhoud

Tekin voorzitter van SBB


Adnan Tekin heeft dit jaar de voorzittershamer gekregen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hij wisselt van positie met Claudia Reiner, die in 2023 de functie van vice-voorzitter vervult.

Het voorzitterschap van de SBB wordt per jaar afwisselend vervuld door de voorzitter van de MBO Raad en een werkgevers- of werknemerslid van het dagelijks bestuur. Tekin is sinds 2020 voorzitter van de MBO Raad.

In de SBB werken beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen. Het doel is om studenten in het beroepsonderwijs de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. En om bedrijven te helpen aan vakmensen. SBB begeleidt de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit.

In dat kader is de organisatie nauw verbonden met onder andere de schildersbranche. Zo sloeg het in 2021 de handen ineen met OnderhoudNL om samen de kwaliteit van het praktijkleren voor schilders te bevorderen.

De SBB organiseert jaarlijks ook de landelijke verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.

In 2023 ligt de focus van de SBB in de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven onverminderd op een goede aansluiting op de arbeidsmarkt, onder meer vanwege de actuele en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt.

In 2022 schaarden onderwijs en bedrijfsleven zich achter het advies van de Taskforce Asscher rond kansrijk opleiden. Onder voorzitterschap van Tekin start SBB met het vormgeven van de nieuwe werkwijze.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen

Maasmond opent vestiging in Eindhoven

Arbeidsinspectie ziet veel valgevaar op 200 bouwplaatsen

Webinar over meerwaarde van RGS

Aantal schone bedrijfswagens op de weg neemt toe


Naar archief >