Actueel

De nieuwe opleiding, Technisch Adviseren Vastgoed krijgt een mbo certificaat. Dat schrijft minister Van Engelshoven in een brief aan de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

De opleiding Technisch Adviseren Vastgoed is in januari gestart als één van de veertien pilotopleidingen waarmee SBB werkt aan de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt. Onder andere Nimeto werkt mee aan deze pilot.

Flexibilisering

Door de ontwikkeling van beroepsgerichte onderdelen met een zelfstandige betekenis op de arbeidsmarkt kunnen werkenden een mbo-certificaat halen door het volgen van een losse cursus. Het initiatief past goed bij de flexibilisering van leren en de trend om ‘een leven lang leren’ zo makkelijk mogelijk te maken.

Minister Van Engelshoven in de brief aan SBB: “Het verbinden van certificaten aan beroepsgerichte onderdelen van kwalificaties is weer een nieuwe stap in de flexibilisering van het middelbaar beroepsonderwijs voor werkenden en werkzoekenden. Ik heb dan ook het voornemen om de voorgedragen veertien certificaten vast te stellen per april 2019. Ik vind het belangrijk dat op korte termijn, binnen de huidige wettelijke kaders, het aanbod aan mbo-certificaten voor beroepsgerichte onderdelen verder wordt uitgebreid. De behoefte aan een flexibeler mbo voor werkenden en werkzoekenden is groot, met name in de tekortsectoren techniek en zorg. De mogelijkheid om een mbo-certificaat te behalen voor arbeidsmarktrelevante onderdelen van mbo-opleidingen kan aan deze behoefte tegemoet komen.”

Video

SchildersVAKTV maakte voor deze opleiding een serie video’s. In deze video legt Marcel van der Borden, onderwijsontwikkelaar bij Nimeto, het nut van de cursus uit.

1 reactie op “Technisch adviseren vastgoed krijgt mbo-certificaat

  1. mlg bert visser schreef:

    Marcel, veel succes met deze cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.