Actueel

TechMISSion: vrouwen in bouw en techniek

Meer vrouwen interesseren voor de bouw en de techniek. Dat is het idee achter TechMISSion, dat inmiddels in Friesland zijn derde editie beleeft. Dit jaar vindt het evenement plaats in Leeuwarden, op dinsdag 21 maart. Zo’n veertig (jonge) vrouwen verkennen die dag hun carrière-mogelijkheden.

De dag is een initiatief van CNV Vakmensen, ROC Friese Poort, Bouwen aan de Bouw en Jorritsma Bouw. “De bouw en de techniek zijn zo veelzijdig. Veel banen eigenlijk heel geschikt voor vrouwen”, zegt Saskia Spaargaren (CNV Vakmensen). “Denk aan werkvoorbereiding, planning, begeleiding van klanten, 3D-tekenwerk. TechMISSion geeft vrouwen een beeld van wat er allemaal mogelijk is.”

Duurzame technieken

TechMISSion is vooral bedoeld voor jonge vrouwen (scholieren) die zich oriënteren op een technische baan, maar ook voor vrouwen die op dit moment al een technische opleiding volgen of in de sector werken. De dag start bij Centrum Duurzaam, waar de deelnemers kennismaken met warmtepompen en andere duurzame technieken.

Daarna volgt een rit met een duurzame bus op blauwe diesel – die voor het eerst in Friesland rijdt – naar de Blokhuispoort, waar de deelnemers worden ontvangen door bouwer Dijkstra Draisma en BOEi. “Het is een gevarieerd programma, met workshops, opdrachten en spellen, zoals Wie-is-de-mol-spel. Het wordt weer een leuke dag!”, belooft Spaargaren.

De dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname aan TechMISSion is gratis, voor jonge vrouwen vanaf 14 jaar. Wel graag aanmelden via s.spaargaren@cnvvakmensen.nl.

 

Op de foto: Jonge studentes draaien een dag mee in het verflab.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *