Actueel

Symposium duurzame vastgoedtransformatie

Het Kenniscentrum voor Onderhoud en Beheer van Vastgoed (KOBV) en haar kennispartner Kiwa Compliance  organiseren op donderdag 20 september in Rijswijk voor genodigden en geïnteresseerden een symposium over duurzame vastgoedtransformatie.

Het thema transformatie is momenteel zeer actueel. De groeiende vraag naar woonruimte als gevolg van de economische en bevolkingsgroei zorgt voor grote druk op de vastgoedmarkt. Met nieuwbouw alleen gaan we het niet redden. Transformatie van bestaand (en vaak verouderd) vastgoed biedt een prima oplossing, stelt het KOBV.

Van kantoren naar woningen, van bejaardentehuis naar zorgappartementen of van woningen naar hospice, er wordt volop getransformeerd. En dat moet in het tijdperk van de energietransitie op een duurzame manier.

Hoe kunnen we optimaal transformeren? Welke uitdagingen komen daarbij kijken? Wie zijn de stakeholders en hoe doen we dit duurzaam? Aan de hand van voorbeelden en interactieve presentaties proberen  het KOBV en Kiwa we tijdens deze bijeenkomst op deze vragen antwoord te geven.

Programma en sprekers

De bijeenkomst vindt plaats in Rijswijk. Locatie is de Visseringlaan 8: een voormalig kantoor, nu met een nieuw bestemmingsplan. Op deze locatie staan de bezoekers letterlijk in de transformatie. Op het symposiumprogramma  (14.00-16.30 uur) staat daarom ook en interactieve rondleiding door het pand, waarbij de deelnemers onder andere door het Asbestmuseum kunnen lopen. Het museum is een initiatief van The International Asbestos Awareness Foundation, een stichting die tot doel heeft mensen bekend te maken met de gevaren van asbest en zo nog meer slachtoffers te voorkomen.

Een drietal sprekers laat tijdens het event zijn licht schijnen over duurzame transformatie. Allen hebben veel ervaring met transformaties en delen graag hun kennis: Gerben van Dijk heeft in zijn lange carrière vanuit Vernieuwing Bouw en de Bouwcampus de rol van aanjager. Hij is voorzitter van het herbestemmingsteam, ambassadeur & programmamaker bij Bouwsteen voor Sociaal voor hergebruik van maatschappelijk vastgoed en projectleider Experiment Kantoortransformaties bij het Woningatelier.

Voorts is hij vanuit zijn rol als gemeenteraadslid in Rotterdam en als directeur a.i. bij de Stichting Brugwachtershuisjes betrokken bij duurzame transformatie van vastgoed in de breedste zin.

Joris Gribnau is oprichter en mede-eigenaar van Kiwa Compliance Nederland en technisch directeur bij Kiwa Oesterbaai Maritime & Offshore. Hij  is tevens aanjager van de transformatie van de Visseringlaan. Joris is vanuit de TU Delft gestart met zijn carrière.

Harry Vonk is onafhankelijke opleider bij Teamplayer.nl en docent. Daarnaast trainer bij The Shield Group en BME opleidingen. Staat garant voor innovatieve concepten en programma’s. Hij zal de bezoekers meenemen in de wereld van transformatie (en renovatie) en zijn toolbox presenteren.

Organisatie

Het KOBV heeft de afgelopen 4 jaar regelmatig succesvolle events georganiseerd over bestaand vastgoed, verduurzaming, renovaties en opleidingen. De doelstelling van kennisoverdracht en uitwisseling tussen de kennispartners staat centraal. Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met kennispartner Kiwa en is ook toegankelijk voor genodigden en geïnteresseerden.

Kiwa Compliance is een expert op het gebied van milieu- en gezondheidsvraagstukken. Al meer dan drie decennia houdt Kiwa Compliance zich bezig met risico- en compliance management van gevaarlijke stoffen. Dit doen ze in vastgoed, industrie en maritiem & offshore. Kiwa Compliance is betrokken bij veel vastgoedtransformaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.