Ga naar hoofdinhoud

Subsidie voor Zuid-Hollandse erfgoedprojecten


In 2024 kunnen binnen het maatregelenpakket van de zeven Zuid-Hollandse erfgoedlijnen 68 projecten een subsidie tegemoet zien. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor €3,3 miljoen beschikbaar.

Dat betekent werk aan de winkel voor onder meer (restauratie)schildersbedrijven.

Onder de projecten bevinden zich onder meer de restauratie van vier bijgebouwen op het terrein van fort Buitensluis, een opknapbeurt voor het Atlantikwallmuseum Noordwijk en herstel en herbestemming van een scheepsloods tot werkplaats voor molenonderhoud van Werelderfgoed Kinderdijk.

Ook wordt er geld uitgetrokken voor het terugbrengen van luiken/deuren in authentieke staat in de bomvrije kazerne (hoofdgebouw) van fort Buitensluis, de restauratie van de kapel op landgoed Oud Poelgeest (Oegstgeest) en de reconstructie van de houten kap van koetshuis Sion (Rijswijk).

Meindert Stolk, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed zegt: “Het is mooi om te zien dat er zoveel initiatiefnemers zich inzetten om de geschiedenis van Zuid-Holland beleefbaar en bereikbaar voor iedereen te houden. Participatie vanuit de samenleving is daarbij van essentieel belang. Helaas kunnen wij niet aan iedereen een subsidie verlenen. Maar gelukkig kunnen we een flink aantal projecten wel ondersteunen.”

De provincie kent 7 erfgoedlijnen: Atlantikwall, Historisch Haringvliet, Landgoederenzone, Neder-Germaanse Limes, Oude Hollandse Waterlinie, Trekvaarten en Waterdriehoek.

Een erfgoedlijn bestaat uit twee aspecten: een geografische lijn (bijvoorbeeld de kust, rivier of een trekvaart) en een gezamenlijk verhaal. Kastelen, landgoederen, bunkers en trekvaarten zijn zichtbare restanten van onze geschiedenis.

De kapel op landgoed Oud Poelgeest krijgt geld voor restauratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Extra geld voor onderhoud Zeeuws cultureel erfgoed

Infobladen dampremmende en waterkerende folies

Pieter van Vollenhoven bij landelijke opening Open Monumentendag

Zeeuws orgel krijgt eerste schilderbeurt in 70 jaar

Bekende Amsterdamse gevelreclame gerestaureerd


Naar archief >