Actueel

Subsidie voor historische windmolens

1

De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van windmolens met een rijksmonumentenstatus. In totaal is ruim 7 ton beschikbaar voor de 133 historische molens.

Gedeputeerde Cultuur Jack van der Hoek legt uit: “De windmolens zijn van grote waarde voor Noord-Holland. Ze zijn beeldbepalend voor het karakteristieke landschap van de provincie en trekken jaarlijks duizenden toeristen. Om de molens te kunnen behouden voor volgende generaties is goed onderhoud essentieel. Met de subsidie kunnen eigenaren een belangrijk deel van die onderhoudskosten financieren.”

Er is een bedrag beschikbaar van € 705.000,- voor jaren 2018, 2019 en 2020. De subsidie is maximaal € 5.300,– per molen voor drie jaar. Eigenaren kunnen alleen een aanvraag indienen tussen 1 augustus en 25 september 2018. Zij moeten wel aantonen dat er daadwerkelijk onderhoud nodig is.

1 reactie op “Subsidie voor historische windmolens

  1. Goed initiatief. Als er dan ook wel bij de restauratie en onderhoud wordt gekozen voor de lange termijn probleemoplossers lijnolieverf (Ottosson, Toplin) voor het hout en lichtkalkmortel (Innovacal) voor het metsel- en voegwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.