Actueel

Studiedag reparatie steenachtige materialen

WTA Nederland-Vlaanderen organiseert op vrijdag 9 november in de Chassekazerne te Breda de studiedag Reparatie van steenachtige materialen.

Repareren, stoppen, aanhelen, aanvullen en herstellen zijn allemaal termen die gebruikt worden bij de restauratie van steenachtige materialen met behulp van mortels.

Naast het niets doen, het consolideren en (deels) vervangen van natuur- en baksteen is het repareren met mortel een veelgebruikte methode. Tijdens deze studiedag zullen ethische, esthetische, technische en financiële aspecten van het gebruik van deze mortels aan de orde worden gesteld.

Wanneer wordt gekozen voor het toepassen van een reparatiemortel, welke eisen dienen te worden gesteld, welk (commercieel) product wordt gekozen of wordt een mortel ‘op maat’ toegepast, zijn onderzoek en of het maken van proefvlakken wenselijk en uiteindelijk wat is de levensduur?

Aan de hand van praktijkervaringen, laboratoriumonderzoek en onder meer de resultaten van een enquête zal het onderwerp worden belicht.

WTA-NL-VL is de Wetenschappelijk-Technische groep voor Aanbevelingen inzake bouwrenovatie en monumentenzorg die actief is in Nederland en Vlaanderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.