Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge


Een omstreden herkansing voor Team Den Haag en een puntentelling waarbij het tot op het laatst spannend blijft wie er op voorsprong staat. De kijkers èn de kandidaten van de Spray, Paint and Masking Challenge weten nu waar ze aan toe zijn.

In de eerste aflevering, die sinds afgelopen vrijdag om 19:30 online staat, moesten de vier teams van schilders (uit Tilburg, Enschede, Den Haag en Zwolle) iets wel heel eigenaardigs met een spuitmachine uithalen: hem veilig door de ‘lava’ naar de overkant zien te brengen om er daarna strandballen over een afstand van 17 meter mee te kunnen wegspuiten. Enige onrust ontstond onder de andere kandidaten toen Team Den Haag, stiefvader en -zoon Robert Bruggeman en Toine van Noort, een herkansing kregen bij dit eerste onderdeel van de Challenge. Ze hadden bij de eerste poging dan ook wel heel lang staan prutsen aan hun Graco-spuitapparaat. Dat ze daar vooraf geen uitleg over gehad (en andere kandidaten wel) en dat ze een ander apparaat gewend waren vond de jury (Jeannine Sareis, Ruben van der Kruis en John Edens) zwaar wegen. De Haagse heren zetten vervolgens de snelste tijd neer, wat door de concurrentie met enige knarsetanden werd aangezien.

Gelukkig gaat elke aflevering van de voorrondes van Spray, Paint and Masking Challenge over twee spellen, dus de andere kandidaten kregen ruim de kans om hun achterstand bij Het Geheime Kunstwerk weer goed te maken. Bekijk deze spannende eerste aflevering van de SP&M Challenge op SchildersVAKTV:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Moderne én klassieke technieken beslissen finale SP&M Challenge

SP&M Challenge 2: ‘Afplakken is niet voor de poes’


Naar archief >