Actueel

Verf is functioneel, maar verf is ook kunst. Dat beseffen ze bij Sigma Coatings. Het merk van PPG levert dit weekeinde de verven voor het World Street Painting Festival in Arnhem.

In de hoofdstad van Gelderland zijn vandaag en morgen veertien internationale straatkunstenaars actief. Hun creaties – met als thema muziek en verspreid door de binnenstad te zien – krijgen langzaam vorm en zijn zondag in vol ornaat te bewonderen. In een soort processie kunnen belangstellenden langs de creaties wandelen, tussen 12.00 en 17.00 uur met als beginpunt het Willemsplein en eindpunt de Oude Stationsstraat. Bij ieder kunstwerk hebben studenten van ArtEZ-conservatorium bijpassende muziekstukken gemaakt, die tijdens de optocht op zondag live te horen zijn.

‘Als verfleverancier dragen we graag bij aan dit evenement om de wereld kleurrijker en mooier te maken’, zegt marketeer Ilse Burghouwt van Sigma. ‘De slogan van PPG is niet voor niets We protect & beautify the world. De artiesten gebruiken onze Facade Topcoat Satin, een zijdeglans verf waar vuil moeilijk aanhecht. De tekeningen blijven daardoor de komende periode mooi zichtbaar.’

Bij elke straattekening zijn twee voeten op de grond getekend. Door hier op te gaan staan en door de lens van een camera of telefoon naar het kunstwerk te kijken, worden de 3D-effecten zichtbaar, belooft Sigma in een persbericht. Bezoekers kunnen met hun foto’s van de kunstwerken diverse prijzen winnen, beschikbaar gesteld door Platform Binnenstad Arnhem. Ze moeten de kiekjes daarvoor plaatsen op sociale media met de hashtags #winnenmetjefoto én #worldstreetpainting. De creaties zijn tot en met 20 oktober te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.