Ga naar hoofdinhoud

Steigertraining op Nuborgh College ElburgLeerlingen van klas 3 en 4 van Nuborgh College Oostenlicht in Elburg kunnen sinds kort in de praktijk oefenen met het veilig opbouwen én afbouwen van een aluminum rolsteiger.

Een enthousiaste vader - werkzaam bij Yelloo in Hattemerbroek - zag het belang om de leerlingen met het BWI-profiel (Bouw Wonen Interieur) kennis te laten maken met steigers. De firma Yelloo verhuurt steigers en steigermateriaal, personen-goederenliften en hangbruginstallaties, welke ingezet worden door vakmensen voor het verrichten van werkzaamheden op hoogte.

Voor deze informatieve en praktijkgerichte kennismaking, schonken Yelloo en Altrex (Zwolle), producent van klimmaterieel, een aluminium rolsteiger aan de school. Dhr. Auke Oosten (Coördinator Technische Beroepsprofielen), van het Nuborgh College stond verbaasd te kijken toen “opeens” een steiger op het schoolterrein stond.

Onder de deskundige begeleiding van experts van Yelloo en Altrex, hebben de leerlingen Flip Blaauw, Simon Bakker en Niels Broekhuis de cursus succesvol afgerond.

Met de handleiding in de hand én de laatste regelgeving in gedachten, is de steiger volledig én veilig opgebouwd. Wat volgt is een jaarlijkse keuring van de geleverde materialen, waarbij – in geval van gebruikerssporen – deze worden hersteld of vervangen.

De leerlingen leren op deze manier in de praktijk hoe je veilig een steiger op- en afbouwt. Veiligheid staat namelijk atijd voorop – zeker bij werken op hoogte. De circa 60 leerlingen krijgen jaarlijks een meeloopdag bij zowel Altrex als Yelloo om kennis te maken met het bedrijfsleven.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Voorstelrondje Challenge (4): Team Jeroen Hulsen

Van Doorn voorzitter van VSB-sectie Steigerbedrijven

Minister De Jonge opent BouwBeurs 2023

Training ‘NEN 2767 in MJOP’s’

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika


Naar archief >