Ga naar hoofdinhoud

‘Spoorhuisje’ mag antraciet blijven


Bij Aline Barnhoorn uit Utrecht mag de vlag uit. En dat doet ze dan ook. Want haar ‘spoorhuisje’ aan de Zonstraat hoeft niet overschilderd te worden.

De gemeente liet haar afgelopen najaar weten dat de zonnepanelen van het dak moesten verdwijnen. Hetzelfde gold voor de antracieten verf op de buitenmuren. Dit omwille van de monumentale status van het pand.

Inmiddels is de gemeente een andere mening toegedaan. Zo citeert het AD: ‘Het schilderen van de gevel is niet een dusdanige aantasting van de monumentwaarde dat het redelijk en verantwoord is om van de eigenaar te eisen om onder hoge kosten de situatie ongedaan te maken.’

De opknapbeurt van het huisje kostte Barnhoorn in 2008 7.000 euro. Dat bedrag zou ze nu weer kwijt zijn om de situatie ongedaan te maken. De bewoonster zamelde maar liefst 2.000 handtekeningen in van buurtbewoners die haar steunen in haar standpunt het huisje te laten zoals het is. Missie geslaagd. Vanuit Den Helder zal Ineke van Amersfoort jaloers toekijken. De Raad van State besliste vorig jaar dat zij haar appeltjesgroene woning moest overschilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Utrecht en Amsterdam spannen samen voor duurzame woningbouw

Animo voor derde Kwastendag valt tegen

Kwastendag wil succes uitbouwen op derde editie

Finale NK schilderen volgend jaar in Utrecht


Naar archief >