Ga naar hoofdinhoud

Snijder&Co biedt workshops behangschilderen


Jaap Snijder en Marcelo Gimenes, specialisten in handgeschilderd behang, bieden komend voorjaar geïnteresseerden een aantal workshops behangschilderen. Deze unieke cursussen vinden plaats in hun woon-werkpand te Zierikzee.

Net als de grote Nederlandse behangselschilders van weleer, Aert Schouman en Jurriaan Andriessen, schilderen Snijder en Gimenes al jaren met geduld bloemen, planten en vogels op vliesbehang met papier als toplaag.

Dit doen zij onder de bedrijfsnaam Snijder&Co. Hun specialisme trekt (vooral particuliere) opdrachtgevers uit binnen- en buitenland, die iets unieks in hun interieur willen. Maar ook musea maken graag gebruik van hun diensten.

Met penseel, kwast en verf creërt het duo op vliesbehang – met papier als toplaag – een ‘tuin’ in elke kamer. Het duo brengt als het ware kunst en interieur samen.

Na ruim een jaar hun historische woon- werkpand in Zierikzee te hebben gerestaureerd, besloten Snijder en Gimenes in augustus en september als pilot een beperkt aantal workshops ‘Behangschilderen voor beginners’aan te gaan bieden. Wegens succes wordt hier nu het komend voorjaar een vervolg aan gegeven. Onder andere voor vakschilders die er een specialisme bij willen hebben, kan dit interessant zijn.

De workshops vinden op vrijdag en zaterdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur. De volgende data zijn hiervoor geselecteerd: vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 14 april, zaterdag 15 april, vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei.  Er wordt gewerkt in een kleine groep met maximaal zes cursisten.

Lees hier een eerder verschenen artikel over Snijder&Co in Eisma’s Schildersblad (2017).


Deel via:

Eén reactie op “Snijder&Co biedt workshops behangschilderen

  • Klaas de Wit

    In ‘Kamer in het rond’. Schilderen van Broer Feenstra in SB 11/2021 (pag. 38-39) is er ook aandacht besteedt aan het kunstzinnige duo.
    Van dezelfde auteur ‘Natuurlijk’ behang. in SB 2/2019 (pag. 30-31) waar de kunstenaars in een Rotterdams lunchrestaurant de wanden voorzagen van een tropische voorstelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >