Ga naar hoofdinhoud

Snijder Schilderwerken is nu ERM-gecertificeerd


Het Urker Snijder Schilderwerken heeft het Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)-certificaat behaald. Daarmee komt het aantal bedrijven in ons land dat dit prestigieuze certificaat in de restauratieschildersector mag dragen, op 25.

Sectormanager Ferdinand Wieman (tweede van links) feliciteerde Snijder met het behaalde ERM-certificaat Foto: OnderhoudNL

Bedrijven met ERM-certificaat werken volgens de Uitvoeringsrichtlijn Historisch Schilderwerk (URL 4009) en de Beoordelingsrichtlijn 4000 om de kwaliteit van het onderhoud en de restauratie aan monumenten te borgen.

“Dankzij jarenlange ervaring hebben wij expertise opgebouwd in het historisch schilderwerk. Ons ERM-certificaat bevestigt op onafhankelijke wijze onze verworven kennis en kunde. Op deze manier kan Snijder aantonen dat wij garant staan voor het koesteren van elk monumentaal juweel. Wij kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer van zulke prachtige projecten te mogen onderhouden”, zegt William Kramer van Snijder Schilderwerken.

“In april 2023 zijn wij gestart met het behalen van dit certificaat. Onze taak was het implementeren van URL4009 en BRL4000 binnen de onderneming. OnderhoudNL bood ondersteuning door een expert te regelen die ons begeleidde in het proces”, legt Kramer uit.

“Daarnaast leverde OnderhoudNL een handboek met verklaringen op de richtlijnen, wat ons aanzienlijk heeft geholpen bij het begrijpen van de theorie en het toepassen ervan in praktijk binnen Snijder.”

Opdrachtgevers zoeken steeds vaker naar een gecertificeerd bedrijf en willen zekerheid dat ze in zee gaan met de juiste specialist. De erkenningsregeling is ontwikkeld om eigenaren van historisch erfgoed te helpen aan een partij met ‘bewezen kennis en kunde’. Met het ERM-certificaat laten bedrijven zien dat ze staan voor kwaliteit. Het geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat zij hun werk serieus nemen en vakwerk afleveren.

Naast een stevige concurrentiepositie, verbetert certificering ook de bedrijfsprocessen in het restauratiebedrijf. De deskundigheid, werkwijze en de prestaties van erkende bedrijven, worden namelijk regelmatig getoetst door een onafhankelijke certificerende instelling. 

Bron: OnderhoudNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Nieuwe handleiding ‘Gevaarlijke stoffen in oude verflagen’

Effect van mbo-miljarden is onduidelijk

Met tool wagenpark scannen voor ZE-zone

Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij


Naar archief >