Smits maakt 495 flatwoningen all-electric • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Smits maakt 495 flatwoningen all-electric


Het Rotterdamse vastgoedonderhoudsbedrijf Smits Vastgoedzorg gaat voor corporatie Woonstad Rotterdam de Prinsessenflats in de wijk Prinsenland renoveren. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en de betonnen galerij wordt verbreed en verstevigd.

Naast de renovatie van de 495 woningen realiseert Smits ter plekke zes nieuwe woningen voor minder validen. De flats maken door de renovatie een sprong van energielabel F naar energielabel A. Dat gebeurt onder andere door vergaande isolatiemaatregelen (dubbel glas, dakisolatie, buitenmuren en kopgevels), het loskoppelen van de flats van het gas en aansluiten op het Rotterdamse warmtenet en het plaatsen van zonnepanelen op de platte daken. De betonversteviging en – uitbreiding aan de galerijkant, de galerij wordt 1,5 meter breder, zal de flats een ander aanzien geven, dient als veiligheids- en conserveringsmaatregel en geeft et bedrijf de mogelijkheid om eerder aangebrachte voorzieningen netjes weg te werken.

Smits vastgoedzorg is al enige jaren heel actief in flatrenovaties. Zo participeert het op meerdere plekken in groot-Rotterdam in het Team-Era, dat een specifieke flatsoort, de ‘Era-flat’ renoveert:

SchildersVAKTV sprak in mei 2018 in de serie ‘Toplaag’ met algemeen directeur Hans van der Krogt over de visie van dit voormalige schildersbedrijf dat uitgroeide tot een vastgoedonderhoudsbedrijf dat grote renovatietaken op zich neemt:


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilderswereld en corona, vlog 2

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders

Corona hakt er financieel in bij vakscholen

Van Dijk bestuurslid van OnderhoudNL Glas

Betere schilder: cursussen voor thuiszitters, posters en buttons voor de doorwerkers


Naar archief >