Ga naar hoofdinhoud

Sikkens bevestigt partnerschap met Kröller-Müller Museum


Ze leverden al langer verf aan het museum, maar mede naar aanleiding van de restauratie van Le Jardin d'email is de samenwerking nu tot een partnerschap bevorderd. Verfmerk Sikkens levert verf aan het museum. Dat wel net grotendeels van binnen geschilderd is.

Dat was een verhaal van SchildersVakkrant en SchildersVAKTV: De Weerd Schilders uit Epe had in het begin van de coronatijd een mooie klus aan het schilderen van de zalen waaruit alle kunst verwijderd was en waar geen bezoeker mocht komen.

Buitenkunstwerk

Tegelijk werd toen de laatste hand gelegd aan de restauratie van het grote witte buitenkunstwerk uit 1974 van Jean Dubuffet (een restauratie van nationaal belang waarover alle media, inclusief Eisma’s Schildersblad uitgebreid schreven). Dubuffet gebruikte destijds ook al Sikkensverf en de fabrikant uit Sassenheim werd bij de analyse van de verflaag en het advies over de toe te passen coatings nauw betrokken.

Nu het kunstwerk er weer prachtig bij staat, hebben de partijen besloten de samenwerking te concretiseren in een partnerschap.

Bekijk hier een filmpje van het museum over de restauratie van het kunstwerk:

En hier het filmpje dat René Vorderman maakte van het schilderen van de muren in het door de coronacrisis lege Kröller-Müller museum:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


AkzoNobel geeft winstwaarschuwing

AkzoNobel komt met winstwaarschuwing

Houtimitatie als ‘neuteboom’ in het museum

Noorse ‘spookvilla’ moet schitteren in 2025

Veveo en VVBHUSAN betreuren ‘scheiding’


Naar archief >