Ga naar hoofdinhoud

Sijbers nieuwe directeur C3


Jeroen Sijbers wordt per 1 februari 2023 de nieuwe directeur van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Hij volgt de huidige directeur Marijn Meijer op die bij het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) aan de slag gaat.

Om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen, is het noodzakelijk dat meer jongeren kiezen voor de techniek. C3 is gespecialiseerd in het aanbieden van begeleiding en activiteiten binnen het onderwijs die leerlingen helpen bij keuzes voor profiel, vervolgopleiding en carrière in de technische sector in het algemeen en de chemiesector in het bijzonder.

In dat kader werkt C3 nauw samen met onder andere de verfindustrie, een sector waar men ook zit te springen om technische mensen. Scholen kunnen snel en professioneel C3-activiteiten implementeren binnen hun lesprogramma. De activiteiten helpen kinderen en jongeren bewust te worden van de wereld van chemie, life sciences en procestechniek met als doel hun eigen talent hierin te ontdekken.

Deze ervaring moet hen helpen op de middelbare school weloverwogen keuzes te maken in profiel en studie. Het uitgangspunt is ‘de juiste student op de juiste plek’, stelt C3. Hun nieuwe directeur Sijbers, afkomstig van SLO, is goed bekend met zijn nieuwe werkgever.

Naast zijn werk voor SLO en de Vereniging NLT, zet hij zich al jaren in voor de programmacommissie van de Woudschoten Chemie Conferentie, die C3 organiseert. En hij heeft veel ervaring met het ontwikkelen van bètacurricula.

Sijbers kijkt er naar uit om chemie onder jongeren stevig op de kaart te zetten: “Met de huidige grote personeelstekorten en de dalende instroom bij de bèta-opleidingen is de urgentie hoog om jongeren vroegtijdig te betrekken bij het werkveld en ze te laten kennismaken met de opleidingen die daarbij horen. Ik kijk er naar uit om daarvoor bruggen te slaan tussen de onderwijsorganisaties, bedrijven en branches waarmee C3 samenwerkt. Mijn focus ligt daarbij op het uitbreiden van de huidige successen en een verbeterde aansluiting tussen vmbo en mbo.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Heren’ van het schildersvak blazen 125 kaarsjes uit

Decoratieve technieken en kunst op event Boss Art Deco

Mbo-schildersopleidingen bieden Open Huisdagen

‘Ondernemingsklimaat in Nederland verder verslechterd’

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf


Naar archief >