Actueel

Schip met diamanten coating in de maak

Een luxe schip krijgt op dit moment een afwerklaag met een wel heel speciale coating: verf die natuurlijke diamant bevat. De verf is al eerder ontwikkeld door het mijnbedrijf Jean Boulle Group en is nu door AkzoNobel geschikt gemaakt voor zeewaardige schepen.

De verf, Sun King Diamond Coating geheten (een voorvader van de Boulles, André-Charles Boulle werkte voor de Zonnekoning, vandaar) is al eerder toegepast, op Rolls Royces en op privé-jets. Maar het schip dat nu gecoat wordt en in het najaar te water zal gaan is het eerste schip met een coating met diamantjes er in.

Het gaat om een speciaal op klantwens gebouwde superboot, een 40 Sunreef Power, een catamaran die gebouwd wordt door de Sunreef-werf in Gdansk, Polen. Ondanks zijn topsnelheid van 60 kilometer per uur blijft het schip toch comfortabel en luxueus. De catamaran loopt dit najaar van stapel.

Volgens AkzoNobel gaat het om verantwoord gewonnen diamanten. De verffabrikant voegde vooral haar kennis en materialen op het gebied van kleur toe. De Awlcraft SE topcoat, speciaal bedoeld om bijzondere afwerklagen af te werken en te laten opglanzen had het bedrijf al op voorraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.