SchildersVAKTV | Schilders komen recordwinter prima door • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV | Schilders komen recordwinter prima door


De ene storm volgt de andere op en warmterecord na warmterecord gaat eraan. Niettemin blijft het voor sommige schilders de vraag hoe ze de winter doorkomen. Dat verschilt nogal, blijkt uit twee nieuwe video’s op SchildersVAKTV: de een traint voor het NK, de ander stort zich op het vak van installateur.

Om met die laatste te beginnen: Danny Meijer uit Coevorden liet zich afgelopen najaar door Faber Personeelsdiensten en Cottus Vakschool omscholen tot beginnend installateur. Hij is daarmee een van de zeventig schilders die meededen aan de eerste editie van het project ‘WW wordt winterwerk’. Bij groot onderhoud aan appartementencomplex Het Helmerink in Nijverdal voert hij zijn nieuwe, tijdelijke ambacht uit. Verslaggever René Vorderman zocht hem op voor een verhaal in de SchildersVakkrant en een video. ‘Het schilderen an sich is eigenlijk een luxeleventje.’

Dan Veronica Natzijl. Na haar derde plaats van vorig jaar doet zij dit jaar een nieuwe gooi naar de winst bij Skills Heroes The Finals, oftewel het Nederlands kampioenschap schilderen. SchildersVakkrant-hoofdredacteur Jan Maurits Schouten haalde zijn camera uit de tas en trof Veronica in Geldermalsen, waar deze student van SchildersVakopleiding Amersfoort traint. ‘Ik hoop dat ik dit jaar hoger kan eindigen omdat ik mijn snelheid heb verbeterd en meer ervaring heb.’ Deze video maakt deel uit van een serie waarin (bijna) alle schildersfinalisten zich voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV | Finalisten tonen hoog niveau

Schilderskampioen Amy gaat voor internationaal succes

We hebben een winnaar… Amy Bishop!

Uitblinken op millimeterniveau

SchildersVAKTV | Alle Skills-kandidaten op een rij


Naar archief >