SchildersVAKTV | Buurt loopt uit voor muurschildering • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV | Buurt loopt uit voor muurschildering


Hoe krijg je een hele buurt op de been met schilderwerk? Inge Modderkolk van T. Nijhoff schildersbedrijf laat het zien in Dordrecht. Met haar oude leermeester Barre Verkerke maakt zij een eigen ontworpen decoratie op appartementencomplex De Gravenhorst in de wijk Dubbeldam.

Barre Verkerke en Inge Modderkolk. FOTO: JEROEN NIEMEIJER

Modderkolk (21) heeft zich voor haar ontwerp gebaseerd op een foto uit 1903 van de Dubbelsteynlaan West. Deze archiefplaat van de toenmalige landweg is geschoten vlakbij waar nu De Gravenhorst staat. De decoratieschilder heeft er een voddenboer met een kar bij in gephotoshopt. En twee kinderen van de verderop gelegen Beatrixschool toegevoegd. Het zijn Estella (7) en Stan (3), op de rug gezien, die dankzij de diepte in het ontwerp als het ware in het verleden kijken.

Het oude tafereel komt in zwartwit met bruine gloed op de kopgevel te staan, de kinderen in kleur. De voornaamste techniek die Verkerke en Modderkolk toepassen, is airbrush. ‘Met de kwast zou je, vanwege de gestructureerde muur, een rommelige afwerking krijgen. Daarom werken we vooral met de spuit.’

1 reactie

  • Wat leuk Inge en Barre om jullie samen weer te zien. Gaaf project en super mooi. Inge wij hebben nog samen in Utrecht op de Nimeto een cursus gevolgd oude schilders technieken . Veel succes net alles. Groet Marlène Willemsen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Landelijke Schildersdag komt er weer aan

Bewoners brengen mural op flatgebouw Heerlen aan

Zuiverende verf ook in Rotterdam toegepast

SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event

SchildersVAKTV: Marathonschaatster is schilder (of andersom)


Naar archief >