SchildersVAKTV | Buurt loopt uit voor muurschildering • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV | Buurt loopt uit voor muurschildering


Hoe krijg je een hele buurt op de been met schilderwerk? Inge Modderkolk van T. Nijhoff schildersbedrijf laat het zien in Dordrecht. Met haar oude leermeester Barre Verkerke maakt zij een eigen ontworpen decoratie op appartementencomplex De Gravenhorst in de wijk Dubbeldam.

Barre Verkerke en Inge Modderkolk. FOTO: JEROEN NIEMEIJER

Modderkolk (21) heeft zich voor haar ontwerp gebaseerd op een foto uit 1903 van de Dubbelsteynlaan West. Deze archiefplaat van de toenmalige landweg is geschoten vlakbij waar nu De Gravenhorst staat. De decoratieschilder heeft er een voddenboer met een kar bij in gephotoshopt. En twee kinderen van de verderop gelegen Beatrixschool toegevoegd. Het zijn Estella (7) en Stan (3), op de rug gezien, die dankzij de diepte in het ontwerp als het ware in het verleden kijken.

Het oude tafereel komt in zwartwit met bruine gloed op de kopgevel te staan, de kinderen in kleur. De voornaamste techniek die Verkerke en Modderkolk toepassen, is airbrush. ‘Met de kwast zou je, vanwege de gestructureerde muur, een rommelige afwerking krijgen. Daarom werken we vooral met de spuit.’


Nationale Schildersvakprijs 2020

1 reactie

  • Wat leuk Inge en Barre om jullie samen weer te zien. Gaaf project en super mooi. Inge wij hebben nog samen in Utrecht op de Nimeto een cursus gevolgd oude schilders technieken . Veel succes net alles. Groet Marlène Willemsen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Video | Decoraties Cuypers bij studenten in goede handen

Kunstenaar schildert Thunberg met ecoverf

SchildersVAKTV | Miranda maakt muren mooi

Cuypersplafond wordt gerestaureerd

‘Kleine Sint-Pieter’ decor Landelijke Schildersdag


Naar archief >
.